Αυτός και το πανταλόνι του

Αρχείο Παίχτηκε από 04/06/2016 έως 15/06/2016
στο Underground
Διάρκεια: 60'
Συγγραφέας: Ιάκωβος Καμπανέλλης
Σκηνοθέτης: Βάνα Πεφάνη
Ερμηνεύουν: Κώστας Αρζόγλου, Πάνος Μπόρας

Περιγραφή

Από το Σάββατο 4 Ιουνίου θα παρουσιάζεται στο Underground, τον καινούργιο θεατρικό χώρο στο κέντρο της Αθήνας, η παράσταση «ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΤΑΛΟΝΙ ΤΟΥ» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, με τον Κώστα Αρζόγλου, σε σκηνοθεσία Βάνας Πεφάνη, καθημερινά για 12 μόνο παραστάσεις, μέχρι τη Τετάρτη 15 Ιουνίου.

Περισσότερα

Ένας μονόλογος αντιπροσωπευτικό δείγμα της θεατρικής γραφής, του σημαντικού συγγραφέα Ιάκωβου Καμπανέλλη. Ένας μονόλογος, που ουσιαστικά είναι διάλογος: η σύγκρουση ενός αδύναμου άνθρωπου με το ανελέητο περιβάλλον του. Με το παρελθόν και το μέλλον του. Η μάχη ανάμεσα σε αυτά που ήθελε να κάνει και σε αυτά που τελικά έπραξε.

Τελματωμένες οι ελπίδες, γελασμένα τα όνειρα, απροσπέλαστος ο έρωτας∙ και η στέρηση, η μοναξιά, η κοινωνική καταπίεση και η εκμετάλλευση… Η συνείδησή του ασφυκτιά. «Αν μπορούσα θα’ φευγα πρώτος», μας εξομολογείται. Αλλά δεν πρόκειται να φύγει. Άλλωστε, σ’ όλη του τη ζωή πάντοτε “ήθελε”, μα ποτέ δεν “μπόρεσε”…

Κοινές, βέβαια, οι καταστάσεις, αλλά δραματικές∙ καθημερινός και μικρός ο “Αυτός”, άλλα γνήσιος∙ οι φθόγγοι του σπαραγμού του, αντίκρισμα των δικών μας βουβών αναστεναγμών η σιωπηρή υποταγή του, προβολή της δικιάς μας εσωτερικής αδυναμίας.

Αυτά ακριβώς είναι τα στοιχεία, που ανασύρουν τον ήρωα του μονόπρακτου πέρα από την ασημαντότητα του καθημερινού στην καθολικότητα του Ανθρώπινου∙ και σε σημείο τέτοιο, που ο «Αυτός» να αποκτά διαστάσεις συμβόλου. “Αυτός”, που τ’ όνομά του — σίγουρα — είναι “μέγα πλήθος”.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Βάνα Πεφάνη
Σκηνικά: Γιώργος Λυντζέρης
Κοστούμια: Άννα Μαχαιριανάκη
Μουσική: Έλενα Κοσμά- ORESTIS
Κίνηση: Αριστοτέλης Μαγουλάς
Βοηθοί σκηνοθέτη : Μαρία Γιουρμετάκη - Ανδρέας Παπαδάκης

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΜΟΛΙΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΟΤΙ ΕΙΧΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΜΙΑ ΔΙΠΛΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΧΑΣΑ. ΗΤΑΝ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ, ΚΡΙΜΑ! ΙΣΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΑΡΓΑ ΚΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ......ΠΑΡΟΛ΄ΑΥΤΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΣΕΣ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΧΑΡΗ Σ΄ΕΣΑΣ!