Άκουσε τα κύματα

Αρχείο Παίχτηκε από 17/02/2016 έως 13/04/2016
στο Olvio
Διάρκεια: 80' (χωρίς διάλειμμα)
Συγγραφέας: Σοφία Ιόλη Μπούντα
Σκηνοθέτης: Πάνος Ηλιακόπουλος
Ερμηνεύουν: Θανάσης Μπριάνας, Λία Τσάνα, Θοδωρής Τσουανάτος, Κρυσταλλία Κεφαλούδη, Δων Χριστοδούλου

Περιγραφή

Το αλληγορικό παραμύθι για μεγάλους «Άκουσε τα Κύματα», προτρέπει το κοινό να σταματήσει να ακούει το ενοχλητικό τικ-τακ του ρολογιού της καθημερινής παράνοιας και να παρατηρήσει με μάτια ανοιχτά τον χτύπο της καρδιάς του. Η επαναλειπτικότητα και τα ηχηρά ξεσπάσματα οργής γίνονται ένας καμβάς της αχαρτογράφητης ψυχής των ηρώων, που μέσα από την περιπέτεια τους μαθαίνουν να συγχωρούν, αλλά να μην ξεχνούν.

Περισσότερα

:Πόσο «τυχαίο» είναι να βρεθούν πέντε άνθρωποι στο ίδιο μέρος περιμένοντας το ίδιο κύμα;

Πέντε ακραίες προσωπικότητες, όσα και τα συναισθήματα, θα συναντηθούν σε μια στάση λεωφορείου. Δεν είναι σίγουροι για την πορεία, που θέλουν να διαγράψουν, είναι όμως πεπεισμένοι ότι ο τόπος, στον οποίο θα καταλήξουν θα σηματοδοτήσει μια νέα αρχή για τις ταλαιπωρημένες ζωές τους, αλλά και για την ανθρωπότητα. Θέλοντας να ξεχάσουν τα ονόματα τους και ότι τους συνδέει με το παρελθόν, θα χρειαστεί να επαναπροσδιορίσουν τους στόχους και τη θέση τους στην κοινωνία. Όσο το λεωφορείο θα παραμένει ασυνεπές στο ραντεβού του με την Ιστορία, ο ήχος από τα κύματα της καρδιάς τους θα μετατρέπεται σε εκκωφαντικές συναισθηματικές εκρήξεις.

Με εμφανείς επιρροές από το Μπεκετικό σύμπαν, αλλά και εκλάμψεις αισιοδοξίας από το πονεμένο σκοτάδι της Σάρα Κέιν, η Σοφία Ιόλη Μπούντα στο δεύτερο θεατρικό της κείμενο, θα γοητευτεί από τις ακραίες συμπεριφορές τραυματισμένων αντιηρώων στον απόηχο της προσωπικής τους κρίσης και θα τους δώσει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν σε μια μάχη στήθος με στήθος τον λογικό και τον παρανοημένο εαυτό τους.

Σκηνοθεσία: Πάνος Ηλιακόπουλος
Κείμενο: Σοφία Ιόλη Μπούντα
Κινησιολογία – coaching: Φάνης Κατέχος
Μουσική: Δημήτρης Ίσαρης
Σκηνογραφία- Κοστούμια: 2Place
Φωτισμός: Γιώργος Αγιαννίτης
Video Art – Επιμέλεια Αφίσας: Παναγιώτης Γάκης
Φωτογραφία: Μιχάλης Μπαρμπαρής
Ιατρική Εποπτεία – Ψυχολογική Ανάλυση: Dr. Φωτεινή Σαββοπούλου
Παραγωγή: Parity Project

https://www.facebook.com/akousetakumata/?ref=bookmarks

Βίντεο

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Στο πολύ όμορφο και ζεστό θέατρο Olvio ακούσαμε σήμερα τα κύματα....τα κύματα της αλήθειας που φαντάζουν με φουρτουνιασμένη θάλασσα, τα κύματα της ελπίδας που ξεπηδούν μέσα από μια καθημερινή παράνοια. Ακούσαμε τα ηχηρά ξεσπάσματα οργής πέντε προβληματικών ανθρώπων που βρίσκονται τυχαία σε μια στάση λεωφορείου. Νιώσαμε τους χτύπους της καρδιάς τους, αφουγκραστήκαμε τους φόβους και τις αγωνίες τους, μοιραστήκαμε τις ιστορίες τους...ιστορίες που σε καθηλώνουν και σου προκαλούν πολλά αναπάντητα ερωτηματικά γύρω απ΄την ανθρώπινη ύπαρξη, την υποτιθέμενη "τρέλα", την ένταξη στη "λογική" κοινωνία με τους καθωσπρέπει κανόνες της....
    Η παράσταση αυτή δεν έχει περιττά πράγματα, ακριβά σκηνικά, φαντασμαγορικά κοστούμια, φανφάρες.....διαθέτει όμως μια εξαιρετική πρώτη ύλη, δυνατό κείμενο, καλή σκηνοθεσία, καθηλωτικές ερμηνείες, κίνηση, ταλέντο, μεράκι, ψυχή, καρδιά....Και οι πέντε τους είναι απλά υπέροχοι...υποκλίνομαι στο ταλέντο τους....και οι πέντε τους προάγουν πολιτισμό...προάγουν τέχνη γιατί αυτή άλλωστε είναι η ουσία του καλού θεάτρου...να σου μεταφέρει μηνύματα, να σε κάνει συνοδοιπόρο, να σε προτρέψει να ακούσεις τα κύματα της ψυχής σου, της καρδιάς σου....!!!!
    Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ για όλα αυτά που ζήσαμε απόψε μαζί σας!!!!
    JUST RESPECT.....