Αlex Dante plays F. Chopin's Nocturnes

Αρχείο Παίχτηκε από 10/03/2017 έως 10/03/2017
στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων - ΚΕΤ
Διάρκεια: 45’
Παίζουν μουσική: Αlex Dante (κιθάρα)

Περιγραφή

Ο Αλέξανδρος Δανδουλάκης (Alex Dante) μεταφέρει τα Νυχτερινά του Frédéric Chopin στην ηλεκτρική κιθάρα, επαναπροσδιορίζοντας την αισθητική και τον ήχο τους, περιγράφοντας μια διαδρομή από τον Wes Montgomerry και τον Joe Pass μέχρι τον Pat Metheny και τον Kurt Rosenwinkel. H χρήση των κιθαριστικών εφέ και δύο ενισχυτών παίζοντας Stereo δημιουργεί σε αυτό το Solo project ένα ογκώδες ηχοπεδίο και, σε συνδυασμό με τη θεμελιώδη μουσική των Νυχτερινών του F. Chopin, δημιουργεί ερώτηματα για την ύπαρξη ή μη των διακριτών μουσικών στυλ.

Περισσότερα

“Nothing is more beautiful than a guitar, except, possibly, two.” (Frédéric Chopin)

Λάτρης της κιθάρας, ο Chopin τη θεωρούσε μαζί με το πιάνο, το πιο ολοκληρωμένο όργανο. Η κιθάρα εξελίχθηκε, άλλαξε και ταξίδεψε σε όλες τις περιοχές του κόσμου. Μετά, ήρθε ο ηλεκτρισμός και οι δυνατότητες της ηλεκτρικής πλέον κιθάρας πολλαπλασιάστηκαν.

 

Aλέξανδρος Δανδουλάκης

O Αλέξανδρος Δανδουλάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης.

Σπούδασε στην Αθήνα (Ε.Μ.Π., τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών) και παράλληλα μουσική στο Ωδείο Μουσικής Πράξης, απ' όπου και αποφοίτησε με το Licentiate Diploma του West London University. Διδάσκει ηλεκτρική κιθάρα, θεωρία της μουσικής και μουσικά σύνολα σε ωδεία της Αθήνας από το 2004.

Έχει συνεργαστεί σε ζωντανές εμφανίσεις ή δισκογραφικά με πολλούς καλλιτέχνες της Ελλάδας και του εξωτερικού. Οι προσωπικές του δουλειές κυμαίνονται σε πολλά μουσικά ύφη όπως και τα μουσικά σχήματα στα οποία μετέχει: Egg Lemon Sauce, The Bet, Klezmer Yunan, Radio Nowhere (Bruce Springsteen Tribute Band).

Πλέον εμφανίζεται ως Alex Dante, με ένα θεματικό solo project, διασκευάζοντας μια επιλογή από τα Νυχτερινά του Σοπέν (Nocturnes) στην ηλεκτρική κιθάρα. Η χρήση των κιθαριστικών εφέ και ο συνδυασμός της Jazz Chord Solo κιθάρας δίνουν στα νυχτερινά του Σοπέν μια νέα κατεύθυνση.