Άμλετ Vs Τέλμα  

Αρχείο Παίχτηκε από 30/09/2017 έως 17/12/2017
στο Διέλευσις - Πολυχώρος Πολιτισμού

2ος χρόνος παραστάσεων
Διάρκεια: 170' (με διάλειμμα)
Συγγραφέας: William Shakespeare
Σκηνοθέτης: Χρυσάνθη Κορνηλίου
Ερμηνεύουν: Γιάννης Μπόγρης, Φωκίων Ζαρίκος, Μαρία Μαλλούχου, Αυγή Φαρόγιαννη, Μάρκος Ζωίδης 

Περιγραφή

Ο πρωτότυπος τρόπος παρουσίασης του έργου αναδεικνύει το εσωτερικό του περιεχόμενο και τους βαθύτερους συμβολισμούς του.

Περισσότερα

ΔΕΥΤΕΡΗ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

Για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων

Ο Πολυχώρος Πολιτισμού «Διέλευσις» επαναλαμβάνει για δεύτερη χρονιά, λόγω επιτυχίας, από το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, το σημαντικότερο ίσως από τα έργα του μεγάλου συγγραφέα William Shakespeare. Ο Άμλετ (ο αναγραμματισμός του είναι τέλμα), πάντα επίκαιρο έργο, είναι αυτός που τολμά να τα βάλει με το κατεστημένο, τόσο εντός του ιδίου όσο και εντός της κοινωνίας, προκειμένου να ακολουθήσει μία πορεία κατάκτησης της ελευθερίας του.

Η υπόθεση του έργου είναι μία αλληγορία του υπαρξιακού αδιεξόδου, αλλά και των πιθανών λύσεων και επιλογών που μπορεί να οδηγήσουν στην έξοδο από αυτό.

Με έναν μινιμαλιστικό και πρωτότυπο τρόπο παρουσίασης, που όμως δεν θίγει την αρτιότητα της μυθοπλασίας και την συνέπεια του συγγραφικού λόγου, ο θεατής μπορεί να επικεντρωθεί στην ουσία του μύθου, χωρίς να αποσπάται από αυτήν από εξωτερικούς παράγοντες ή στοιχεία που απομακρύνουν από το βασικό νοηματικό του άξονα.

Με τη βοήθεια του Άγγλου σαιξπηρολόγου Martin Lings και τις καίριες παρεμβάσεις του, το έργο εκτυλίσσεται σε μία παραλληλότητα παρουσίασής του και συγχρόνως ερμηνείας των βασικών αρχετύπων του μύθου.

Δραματουργική επεξεργασία, σκηνοθεσία: Χρυσάνθη Κορνηλίου
Φωτισμός: Πάνος Γκόλφης

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εξαιρετική παράσταση τόσο για την καθοδήγηση / σκηνοθεσία, όσο και για την ερμηνεία των ηθοποιών! Συνιστάται ανεπιφύλακτα για μια πολύ ευχάριστη και ιδιαίτερη προσέγγιση/κατανόηση του Άμλετ και της σαιξπηρικής ματιάς γενικότερα και για το λόγο αυτό δεν κουράζει η διάρκεια.
    Ευχαριστώ Θεατρομάνια για την πρόσκληση!