Αμπαζούρρρ!!!

Αρχείο Παίχτηκε από 12/10/2016 έως 28/12/2016
στο Αθηναΐς

2ος χρόνος παραστάσεων
Κείμενο: Ομάδα «Στενός Κορσές»
Σκηνοθέτης: Ομάδα «Στενός Κορσές»
Ερμηνεύουν: Άννη Θεοχάρη, Έλσα Λουμπαρδιά, Έλια Ζαχαριουδάκη

Περιγραφή

Για δεύτερη συνεχή χρονιά και κάθε Τετάρτη ο Πολυχώρος Αθηναΐς φιλοξενεί το burlesque musical του Στενού Κορσέ, Αμπαζούρ

Το Αμπαζούρ είναι μια ραδιοφωνική εκπομπή που φεύγει από τα όρια των ερτζιανών, μεταμορφώνεται σε καμπαρέ, μπερδεύει μουσικά είδη και εποχές και μας αφηγείται τις γλυκόπικρες ιστορίες όλων αυτών που ξενύχτησαν κάποιο βράδυ με το ραδιόφωνο ανοιχτό.

Περισσότερα

Στη ραδιοφωνική του «σκηνή», θα κληθούν να παρουσιάσουν την άγνωστη πλευρά τους, πανταχόθεν ορμώμενοι γνωστοί καλλιτέχνες.

Καλεσμένοι του Αμπαζούρ για φέτος θα είναι, μεταξύ άλλων, ο Φοίβος Δεληβοριάς, η Σοφία Βόσσου(12/10), ο Σπύρος Γραμμένος, ο Χρήστος Φερεντίνος κ.ά.

Οι guest  για τις ερχόμενες εβδομάδες είναι οι:

26 Οκτωβρίου: Μάρω Μαρκέλλου
2 Νοεμβρίου: Σπύρος Γραμμένος
9 Νοεμβρίου: Χατζηφραγκέτα
16 Νοεμβρίου: Empty Frame
30 Νοεμβρίου η ηθοποιός Βιβή Πηνιώτη και η σχεδιάστρια μόδας La Cocotte.

07 Δεκεμβρίου Ειρήνη Ψυχράμη
14 Δεκεμβρίου Φοίβος Δεληβοριάς και Γιάννης Ζουγανέλης
21 Δεκεμβρίου Toni Sfinos- Sofita
28 Δεκεμβρίου Μπέσσυ Αργυράκη

Συντελεστές:
Βιολί-μπαγλαμάς: Νίκος Σολ
Πιάνο: Ευθύμης Κούρτης
Ηθοποιοί: Άννη Θεοχάρη, Έλσα Λουμπαρδιά, Έλια Ζαχαριουδάκη
Πρωτότυπα κείμενα-επιλογή κειμένων: Στενός Κορσές
Σκηνοθετική επιμέλεια: Στενός Κορσές
Tα ρούχα εμπνεύστηκε και έραψε η  La Cocotte

Βίντεο

2 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Από τον Κωνσταντίνο Πλατή.

  Θα είμαι ειλικρινής.

  Δεν γνώριζα καμιά από τα 3 ηθοποιούς, οπότε, αρχικά πήρα την απόφαση να πάω λόγω του Φοίβου Δελοιβοριά, ο οποίος ήταν quest τη συγκεκριμένη μέρα της παράστασης. Και καλά έκανα γιατί τώρα πλέον όταν θα σκέφτομαι το Φοίβο Δελοιβοριά θα μου έρχονται πρώτα στο νου τα πρόσωπα των εξαιρετικά αυτών ταλαντούχων ηθοποιών και μετά η κατά τ’ άλλα πολύ συμπαθής φυσιογνωμία του αγαπημένου και εξαιρετικά ταλαντούχου τραγουδοποιού.

  Αυτή μου η άποψη άρχισε βέβαια να διαμορφώνεται, σιγά-σιγά, από την αρχή της παράστασης όπου το εξαιρετικό κείμενο και οι υπέροχες ερμηνείες των τραγουδιών, που παρεμβάλλονταν στα πλαίσια της «ραδιοφωνικής εκπομπής» που έκανε ταξίδι στο χρόνο, έδωσαν μεγάλη δυναμική στην παράσταση και αυτό συνεχίστηκε μέχρι το τέλος οπού και κορυφώθηκε.

  Τα σκηνικά ήταν προσεγμένα και οι δύο μουσικοί , ο Νίκος Σολ και ο Ευθύμης Κούρτης στο πιάνο και στο βιολί-μπαγλαμά αντίστοιχα, που συνόδευαν τις ερμηνείες των ηθοποιών ήταν το κερασάκι στην τούρτα σε αυτή την πολύ όμορφή μουσικοθεατρική παράσταση με «πικάντική» γεύση από καμπαρέ.

  Οι ερμηνείες των τριών νεαρών ηθοποιών, της Άννης Θεοχάρη, της Έλσας Λουμπαρδια και της Έλιας Ζαχαριουδάκη, που τσαλάκωναν με μεγάλη ευκολία την εικόνα τους ήταν κάτι παραπάνω από πολύ καλές και σίγουρα στο μέλλον θα περιμένω την επόμενη δουλεία τους με ανυπομονησία.

  Το νεαρό, στην πλειοψηφία του κοινό, απόλαυσε το κάτι παραπάνω από δυόμισι ώρες μουσικοθεατρικό ταξίδι στο χρόνο και στο τέλος το χειροκρότημα διήρκησε αρκετά όπως και σε πολλά σημεία κατά την διάρκεια της παράστασης.

  Εντάξει κι ο Φοίβος καλός ήταν…