1615

Άννα & Μαρία Καλουτά - Μια ιστορία μέσα στην ιστορία

Διάρκεια: 90'
Συγγραφέας: ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΣ
Δραματουργική επεξεργασία: ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΛΑΤΑΚΗΣ
Σκηνοθέτης: ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΛΑΤΑΚΗΣ
Σκηνογραφία: ΧΑΡΗΣ ΣΕΠΕΝΤΖΗΣ
Κοστούμια: ΣΑΒΒΑΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ
Φωτισμοί: ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΛΑΤΑΚΗΣ
Χορογραφία: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΒΑΝΩΦ
Ερμηνεύουν: ΕΛΕΝΗ ΦΙΛΙΝΗ, ΣΟΦΙΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ, ΚΩΣΤΑΣ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΣ και ΜΑΝΟΣ ΔΕΣΤΟΥΝΗΣ
Παίζουν μουσική: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΜΟΥΣΗΣ(πιάνο )

Περιγραφή

Η πορεία των Καλουτά ταυτίζεται με την πορεία της επιθεώρησης για εβδομήντα ολόκληρα χρόνια και με την ιστορια της Ελλαδας Όμορφα και συγκινητικά στιγμιότυπα από τη ζωή και την καριέρα δύο αδερφών που έγραψαν ιστορία στο θέατροη πρώτη εμφάνιση των δυο κοριτσιών καταγράφεται στο έργο Στοργή του Μπατάιγ που παρουσίασε ο θίασος της Μαρίκας Κοτοπούλη το 1925, τη χρονιά που η Μαρία ήταν 9 χρόνων και η Άννα 7.

Περισσότερα

Τα Καλουτάκια ήταν πραγματικά παιδιά-θαύματα με αξιοθαύμαστο ταλέντο που στέκονταν επάξια στη σκηνή δίπλα σε φτασμένους-ες πρωταγωνιστές-στριες και μιλούσε γι' αυτά αρχικά όλη η Αθήνα και σύντομα  όλη η Ελλάδα...

Ακουγονται τραγουδια των Ιωσήφ Ριτσιάρδη, Μίκη Θεοδωράκη,Σουγιουλ, Μανώλη Χιώτη,Κυπαρισση κ.α

Φωτογραφίες

Πότε & Πού

Μικρό Broadway

από 21/12
Αγίου Μελετίου 61A & Πατησίων, Κυψέλη

Πληροφορίες:

Ημέρες & Ώρες
Δ
Τ
Τ
Π
Π
Σ 18:00
Κ 18:00

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κατόπιν παραχώρησης της πρόσκλησης της κας Καλιβίτη, την οποία ευχαριστώ πολύ, παρακολούθησα την παράσταση για την ζωή των Καλουτά. Ήταν μια ευχάριστη παράσταση με καλές ερμηνείες, σε ένα ευχάριστο κλίμα και έχοντας νοσταλγική διάθεση.

  2. ΜΙΑ ΠΟΛΛΗ ΚΑΛΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΚΑΛΟΥΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΕΡΜΗΝΕΥΣΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΤΟΥΣ.ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΞΕΔΙΠΛΩΝΕΤΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥ 20 ου ΑΙΩΝΑ .ΟΙ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ ΑΨΟΓΕΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΕΦΙ ΚΑΙ ΖΩΝΤΑΝΙΑ.ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Η ΕΝΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΩΝ.Ο ΑΦΗΓΗΤΗΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗ theatromania ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ

  3. Μια νοσταλγική παράσταση, που με τον αφηγητή μας Κώστα Βενετσάνο, και τις έξοχες Σοφία Αρβανίτη στο ρόλο της Μαρίκας και την Ελένη Φιλίνη σαν Αννα Καλουτά, ξεδιπλώθηκε η ιστορία του 20ου αιώνα της Ελλάδας!Σας ευχαριστώ για το ωραίο απόγευμα που πέρασα παρά το κρύο που επικρατούσε έξω!

  4. Όμορφη παράσταση...αν και κρύο το θεατράκι... ίσως και λόγω καιρού...μας ζέσταναν όμως οι όμορφες ερμηνείες των συντελεστών!
    Μια ιστορική αναδρομή στη ζωή της Μαρίας και της Άννας Καλουτά καθώς και της ίδιας της Ελλάδας με σκετσάκια και όμορφα τραγούδια!
    Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση!