Αποχαιρετισμός - Η δεύτερη ευκαιρία

Αρχείο Παίχτηκε από 07/04/2022 έως 28/04/2022
στο Εμπρός
Διάρκεια: 60'
Σύλληψη: Ζαφειρία Τσιρακάκη
Μουσική: Βασίλης Κουτσιλιέρης
Χορογραφία: Χρήστος Σάντα Μαρία , Ζαφειρία Τσιρακάκη
Χορεύουν: Χρήστος Σάντα Μαρία , Ζαφειρία Τσιρακάκη

Περιγραφή

Η ομάδα χορού Quo Vadis, επιδιώκει την επανεκτέλεση του έργου "Αποχαιρετισμός”, ένα έργο με βαθείς προβληματισμούς σχετικά με την ισορροπία μεταξύ των δύο φύλων, τον ετεροκαθορισμό τους και την δυναμική που δημιουργείται σε συγκινησιακό επίπεδο. Ένα ψυχογράφημα με συμβολισμούς που το νόημά τους σκιαγραφείται έντονα από το παρόν και αναδύεται περισσότερο επίκαιρο για τον θεατή, πλέον, έπειτα από τα τελευταία χρόνια κοινωνικής απόστασης και αυτοκαθορισμού.

Περισσότερα

Quo Vadis Dance Company
Το έργο είναι ένα ντουέτο που διαπραγματεύεται τις στιγμές του αποχωρισμού κατά την διάρκεια της κοινής τους πορείας. Κοινές στιγμές που μοιάζουν με συμπτώσεις, γνωριμία, εγωισμός, άμυνες και υπεροχή, θάρρος, προσαρμογή και κατανόηση.
Κάθε ταξίδι προσφέρει μία νέα αρχή αλλά και ένα κλείσιμο από κάτι γνώριμο. Κάποιες φορές μας δίνεται η ευκαιρία για το αντίο ενώ κάποιες άλλες επιλέγουμε να το αποφύγουμε, ως σημάδι του οριστικού τέλους που φοβόμαστε να αποδεχθούμε. Τι γίνεται όμως κατά την διάρκεια ενός αποχαιρετισμού; Δύο άνθρωποι, μοιράστηκαν στιγμές και τώρα ήρθε η ώρα να τις δέσουν μέσα στις αποσκευές τους και να πορευτούν μακριά ο ένας από τον άλλο. Για λίγο; Για πάντα; Είναι "αντίο"; Είναι "θα σε περιμένω";
Τι σκέψεις περνάνε στο μυαλό τους, αυτή την μικρή μα τόσο έντονη στιγμή; Πως μπορεί το κοινό να μπει μέσα στην οπτική του κάθε πρωταγωνιστή και να βιώσει την ατμόσφαιρα που δημιουργείται από τον αποχαιρετισμό των δύο; Και τέλος, μπορεί ο θεατής να αναβιώσει για εκείνα τα μικρά αλλά τόσο σημαντικά λεπτά τους δικούς του αποχωρισμούς;
Στην ουσία είναι μία φιλοσοφική έρευνα πάνω στις διαφορετικές οπτικές που έχει ο κάθε παρευρισκόμενος στο συμβάν. Το κοινό βλέπει την κινηματογραφική εικόνα "δύο άνθρωποι αποχαιρετιούνται, ο ένας φεύγει ο άλλος μένει". Όμως οι δύο πρωταγωνιστές, έχουν τελείως διαφορετικές οπτικές, παρότι βιώνουν ακριβώς το ίδιο γεγονός. Ο ένας θα θυμάται εκείνον να φεύγει και ο άλλος εκείνον να μένει.

Φωτογραφίες