Αποσύμπλεξη

Αρχείο Παίχτηκε από 12/10/2016 έως 24/11/2016
στο Από Κοινού
Διάρκεια: 75'
Κείμενο: Rémi de Vos
Μετάφραση: Έρση Βασιλικιώτη
Σκηνοθέτης: Γιώργος Πέππας
Ερμηνεύουν: Γιώργος Ζιώγαλας, Ελεάννα Γρηγορίου, Σπύρος Κοντορίζος, Αθηνά Φραγκουλοπούλου

Περιγραφή

Το έργο, γραμμένο την ταραγμένη περίοδο του 1994-1996 στην Γαλλία, με χιούμορ, μάς φέρνει αντιμέτωπους με ό,τι συμβαίνει στην καθημερινότητά μας και δεν το αντιλαμβανόμαστε ή απλώς αρνούμαστε να το δούμε. Μια μαύρη κωμωδία για τα αδιέξοδα της σύγχρονης κοινωνίας.

Περισσότερα

Η Θεατρική Ομάδα Δυναμό δημιουργήθηκε το 2016 με σκοπό την εξερεύνηση των σύγχρονων κοινωνικών ζητημάτων και την σκηνική τους μεταφορά. Εμπνεύστηκε το όνομά της από την λογοτεχνική ομάδα Δυναμό, που δημιουργήθηκε την εποχή της Μεγάλης Ύφεσης, στην Αμερική.

Ο Γάλλος θεατρικός συγγραφέας Rémi de Vos γεννήθηκε στη Δουνκέρκη το 1963. Το 1981 εγκατέλειψε τις σπουδές του για να εγκατασταθεί στο Παρίσι, όπου μέχρι το 1993, επιβίωσε κάνοντας διάφορα επαγγέλματα. Το 1993 άρχισε να γράφει. Ταξιδεύει σε ολόκληρο τον κόσμο, από την Αλγερία μέχρι τη Νέα Υόρκη, την Παραγουάη και το Βιετνάμ, συχνά με υποτροφίες, για τη συγγραφή θεατρικών έργων. Άλλα γνωστά έργα του, που έχουν ανέβει και στην Ελλάδα: «Alpenstock», «Μέχρι να μας χωρίσει ο Θάνατος» κ.α.

«Η Αποσύμπλεξη είναι το πρώτο μου θεατρικό έργο. Το έγραψα σε ηλικία 30 ετών. Πριν αρχίσω τη συγγραφή εργαζόμουν. Εργαζόμουν από την ηλικία των 18 ετών. Έκανα κάθε είδους δουλειά (εργάτης, μεταφορέας, οδηγός ασθενοφόρου, κλητήρας...). Έτσι άρχισα να περιγράφω τη δική μου πραγματικότητα, την οποία και γνώριζα καλά, τα ων συνεντεύξεων για αναζήτηση εργασίας, των σχέσεων ιεραρχίας μέσα σε μια εταιρεία, τον φόβο της απώλειας της δουλειάς μου... Σε γενικές γραμμές, τις ζημιές που μπορεί να προκαλέσει η αντιφατική, σχεδόν νευρωτική σχέση την οποία διατηρεί ένα άτομο με την εργασία του. Ο σκοπός μου είναι το να μπορεί κανείς να γελά με τραγικές καταστάσεις, τις οποίες και αναγνωρίζει αμέσως».

Μουσική: Αποστόλης Σιώκης
Βίντεο: Παναγιώτης Παπαφράγκος
Σκηνικά - Κοστούμια: Άντα Γόντικα
Σχεδιασμός Φωτισμού: Εβίτα Αναγνοπούλου
Αφίσα: Αριάδνη Μιχαηλάρη