Χαμένη γενιά

Αρχείο Παίχτηκε από 01/02/2016 έως 29/02/2016
στο Εμπρός
Διάρκεια: 80'
Συγγραφέας: Κλεοπάτρα Εμμανουήλ
Σκηνοθέτης: Κλεοπάτρα Εμμανουήλ
Ερμηνεύουν: Ιωάννα Δαρμή, Κλεοπάτρα Εμμανουήλ, Μαρίνα Σωκράτη, Πάνος Τσαλιγόπουλος, Βίκυ Τσώτα, Γιώργος Χατζηκυριάκος

Περιγραφή

Αγαπητή Νέα Γενιά,

οι «On The RoAd» (http://ow.ly/TIvl1) παρουσιάζουν την παράσταση «Χαμένη Γενιά», εμπνευσμένο από το κλασικό θεατρικό έργο του Φέρντιναντ Μπρούκνερ «Η αρρώστια της νιότης».

Περισσότερα

Πέντε νέοι φοιτητές Ιατρικής ζουν στα άκρα, έχοντας σαν άλλοθι την νιότη μιας χαμένης γενιάς, που εν αγνοία της φλερτάρει με το θάνατο. Τα ερωτικά παιχνίδια, το αλκοόλ, τα ναρκωτικά, και τα παιχνίδια εξουσίας αποτελούν μια επιλογή ζωής για τα πιο ευαίσθητα μέλη της χαμένης γενιάς, ενώ οι υπόλοιποι αμύνονται πίσω από τον κυνισμό και τον οπορτουνισμό τους. Οι ηθικές αρχές, τα όνειρα, οι φιλοσοφίες και τα κοινωνικά πρότυπα, αποκαλύπτουν την πλήρη ανεπάρκειά τους μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, σπρώχνοντας μια ολόκληρη γενιά στην αυτοκαταστροφή. Καταρρέουν σαν πύργοι από άμμο κι αφήνουν πίσω ένα κενό που οδηγεί σε επικίνδυνα παιχνίδια - για να γεμίσει την χωρίς νόημα ζωή, μιας γενιάς θύμα, ενός επιφανειακά πολιτισμένου κόσμου.

Το έργο θυμίζει πολύ την παρούσα κατάσταση στην Ελλάδα, μια χώρα που ζει στο περιθώριο και οδηγεί, χωρίς αναστολές, τη νέα γενιά σε ένα μέλλον δυσοίωνο.

Σας περιμένουμε,

Χαμένη Γενιά.

Κείμενο / σκηνοθεσία: Κλεοπάτρα Εμμανουήλ
Οργάνωση ομάδας: Ιωάννα Δαρμή
Βοηθός σκηνοθέτη / ήχος / φώτα: Άννα Ανεμογιάννη
Επιμέλεια κοστουμιών: Σοφία Αλεξανιάν
Σκηνική / μουσική επιμέλεια: On The Road
Φωτογραφία αφίσας: Αποστόλης Πλατανιάς
Artwork: Γιώργος Γιαννίμπας
Χορηγός επικοινωνίας: M-Word Web Radio

Εισιτήριο: Δωρεάν - ελεύθερη συνεισφορά (στο πλαίσιουποστήριξης για τη συνέχιση της λειτουργίας του Ελεύθερου Αυτοδιαχειριζό-μενου Θεάτρου Εμπρός)