Δε φοβάμαι. Δεν ελπίζω. Είμαι…

Αρχείο Παίχτηκε από 23/11/2015 έως 01/12/2015
στο Ρότα Art Bar
Συγγραφέας: Νίκος Καζαντζάκης
Διασκευή: Μάριος Ιορδάνου – Σοφία Καζαντζιάν
Σκηνοθέτης: Μάριος Ιορδάνου
Ερμηνεύουν: Μάριος Ιορδάνου – Σοφία Καζαντζιάν

Περιγραφή

Μία σκηνική σύνθεση από τα μεγαλύτερα έργα του κορυφαίου Έλληνα λογοτέχνη και φιλοσόφου Νίκου Καζαντζάκη.

Περισσότερα

Δευτέρα, Τρίτη 23,24,30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου
Το “Δε φοβάμαι. Δεν ελπίζω. Είμαι…” είναι μία σκηνική σύνθεση από τα μεγαλύτερα έργα του κορυφαίου Έλληνα λογοτέχνη και φιλοσόφου Νίκου Καζαντζάκη, με κύριο κορμό την Ασκητική και σε σκηνοθεσία Μάριου Ιορδάνου. Τη διασκευή του έργου υπογράφει ο ίδιος ο σκηνοθέτης μαζί με τη Σοφία Καζαντζιάν με την οποία και πρωταγωνιστεί. Η παράσταση, που έχει συμπεριληφθεί στην εισαγωγή της νέας έκδοσης της Ασκητικής, περνάει και στα υπόλοιπα αριστουργήματα του Νίκου Καζαντζάκη, όπως Αναφορά στον Γκρέκο, Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά, Όφις και Κρίνο, καθώς και σε ποιήματά του, ενώ υπάρχει και ένα κεφάλαιο για τον πνευματικό του δάσκαλο Νίτσε. Όλα αυτά σε ένα συνδυασμό πρόζας και σωματοποιημένου θεάτρου.
Ο Μάριος Ιορδάνου, εμπνευστής της ιδέας, πρωτοπαρουσίασε το έργο με τεράστια επιτυχία στο Griechische Kulturstiftung στο Βερολίνο τον περασμένο Νοέμβριο σε συνδιοργάνωση των Εκδόσεων Καζαντζάκη με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού στο Βερολίνο, το Ίδρυμα Παλλάδιον και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Στη συνέχεια παρουσιάστηκε στην Εβδομάδα μνήμης και τιμής για τον Νίκο Καζαντζάκη στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας, ενώ συνεχίστηκε για τρεις σεζόν (sold out) στον Πολυχώρο Vault. Αυτόν το Σεπτέμβριο, η παράσταση ανέβηκε στη Ζυρίχη στα ελληνικά και τα γερμανικά (με τη μετάφραση του κ. Αργύρη Σφουντούρη/ μεταφραστής του Καζαντζάκη στη γερμανική γλώσσα, συγγραφέας και επιζών του Διστόμου).
Συντελεστές:
Χορογραφίες: Σοφία Καζαντζιάν
Μουσική- Σύνθεση: Μάριος Ιορδάνου
Φωτισμοί: Πάνος Γκόλφη

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πολύ δυνατά τα λόγια του Καζαντζάκη τα οποία τα μετέφεραν το ίδιο δυνατά και οι δυο ηθοποιοί σε εμάς. Ειδικά η κοπέλα το ειχε επίσης και στο τραγούδι και στο χώρο.
    Ο χώρος ήταν λίγο μικρός βέβαια δε βλέπαμε καλά αλλά μας άρεσε για χαλαρό ποτάκι.
    Ευχαριστούμε τη θεατρομανια και την κοπέλα που μου την παραχώρησε!