Δεσποινίς Τζούλια

Αρχείο Παίχτηκε από 13/02/2017 έως 11/04/2017
στο Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας Β΄ σκηνή
Διάρκεια: 100' (χωρίς διάλειμμα)
Συγγραφέας: Α. Στρίντμπεργκ
Μετάφραση: Ράνια Σταματοπούλου
Σκηνοθέτης: Δημήτρης Κανέλλος
Ερμηνεύουν: Ελένη Κούστα, Τάκης Σακελλαρίου, Μαρκησία Γάδ

Περιγραφή

Η Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου είναι η ετήσια γιορτή της διεθνούς θεατρικής κοινότητας, από το 1961, όταν πρωτοεμφανίσθηκε με πρωτοβουλία του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου. Εορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Μαρτίου, με θεατρικά δρώμενα και άλλες συναφείς με το θέατρο εκδηλώσεις, εμείς θέλουμε για τη Δευτέρα 27 Μαρτίου & για την Τρίτη 28 Μαρτίου να δώσουμε στο θεατρόφιλο κοινό μας μια σημαντική έκπτωση ώστε να μπορεί να έρθει να δει την αγαπημένη του παράσταση! Αγοράζοντας 1 εισιτήριο σας δίνουμε ένα ακόμη ΔΩΡΟ μόνο για τη Δευτέρα 27 & Τρίτη 28 Μαρτίου

Η «Δεσποινίς Τζούλια» του Άουγκουστ Στρίντμπεργκ ανεβαίνει στη B' σκηνή του θεάτρου της οδού Κεφαλληνίας, από τον Φεβρουάριο & κάθε Δευτέρα και Τρίτη, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Κανέλλου. Το έργο γράφτηκε το 1888 και για χρόνια ήταν απαγορευμένο. Βασικό θέμα του η πάλη των τάξεων και η πάλη των φύλων, με πεδίο μάχης την ερωτική - σεξουαλική πράξη.

Περισσότερα

Β’ σκηνή

«Όλα είναι παράξενα γύρω μας. Η ζωή, οι άνθρωποι όλα. Τα πάντα μπορεί να χαθούν από τη μια στιγμή στην άλλη, σαν ένας αφρός που παρασύρεται από το νερό έως ότου χαθεί για πάντα».

Ο Στρίντμπεργκ δεν αρκείται στο να περιγράψει αυτή την πάλη, υπερβαίνει τα όρια των αρχετυπικών διπόλων: «Οι ψυχές μου είναι άμορφες μάζες, φτιαγμένες από παλιές και σύγχρονες πολιτισμικές περιόδους, αποσπάσματα από βιβλία και εφημερίδες, αποφάγια της ανθρωπότητας, κομμάτια υφάσματος, που κόπηκαν από όμορφα ρούχα κι έγιναν κουρέλια, μπαλωμένα όλα μαζί, όπως η ανθρώπινη ψυχή».

Από τον πρόλογο του έργου, όπου ο συγγραφέας επιλέγει την λέξη ψυχές αντί για ήρωες.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Μετάφραση: Ράνια Σταματοπούλου           
Σκηνοθεσία:
Δημήτρης Κανέλλος      
Σκηνικά:
Δάφνη Παπαιωάννου
Κοστούμια: 
Έλενα  Κύρου
Μουσική:
Τάκης Κανέλλος
Φωτισμοί : Αλέκος Αναστασίου   
Στίχοι Τραγουδιού:
Θράσος Καμινάκης
Βοηθός Σκηνοθέτη : Νάνσυ Ρηγοπούλου
Φωτογραφίες:
VDouros
Τραγούδι: Δημήτρης Ζαχαριουδάκης
Ζωγραφική: Τζίνα Δελλασούδα
Επικοινωνία: Άντζυ Νομικού