Εάν είχες μιλήσει Δυσδαιμόνα!

Αρχείο Παίχτηκε από 19/03/2016 έως 03/04/2016
στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
Διάρκεια: 45'
Συγγραφέας: Christine Brückner
Σκηνοθέτης: Barbara Hoffmann, Till Sterzenbach
Ερμηνεύουν: Ευαγγελία Βαλσαμά

Περιγραφή

Η ΤΕΧΝΗ ART PATMOS παρουσιάζει στο Δώμα του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, από το Σάββατο 19 Μαρτίου, κάθε Σάββατο και Κυριακή για έξι μόνο παραστάσεις, μέχρι την Κυριακή 3 Απριλίου, τον μονόλογο της Christine Brückner «ΕΑΝ ΕΙΧΕΣ ΜΙΛΗΣΕΙ ΔΥΣΔΑΙΜΟΝΑ!» σε σκηνοθεσία Barbara Hoffmann, Till Sterzenbach με την Ευαγγελία Βαλσαμά στον ομώνυμο ρόλο.

Περισσότερα

Για 6 μόνο παραστάσεις

Η Δυσδαιμόνα, κόρη του Βενετού Γερουσιαστή Βrabantino, παντρεύεται τον Μαυριτανό της Βενετίας τον Οθέλλο, ο οποίος την παίρνει μαζί του στην Κύπρο, όπου διοικεί αυτούς, που πολεμούν τους Τούρκους στην υπηρεσία της Γαληνοτάτης.

Μέσα από μια διαβολική ίντριγκα ο υπασπιστής του Οθέλλο, ο Ιάγος καταφέρνει να κεντρίσει τη ζήλεια του Οθέλλου σε τέτοιο βαθμό, ώστε να φτάσει στο σημείο να πνίξει την αγαπημένη του Δυσδαιμόνα στο κρεβάτι.

Κάπως έτσι είναι η ιστορία που μας διηγείται το Σαιξπηρικό δράμα…

Η Christine Bruckner εμπνεύστηκε μία εντελώς διαφορετική κατάληξη, κατά την οποία η Δυσδαιμόνα πολεμά να επιβιώσει, χρησιμοποιώντας όλα τα γυναικεία της μέσα.
Παρεμβαίνει στο κλασικό έργο του Σαίξπηρ «Oθέλλος» και λίγο πριν την πράξη στραγγαλισμού η Δυσδαιμόνα ζητά από τον Οθέλλο να της δοθούν 15 λεπτά ζωής, μιας και η ίδια για χάρη του εγκατέλειψε την Βενετιά, τις φιλενάδες της, τον ίδιο της τον πατέρα.

Αφού της δοθήκαν τα 15 λεπτά ξετυλίγει έξυπνα, αλλά με πολλή αγάπη και σεβασμό τη πολυδιάστατη φύση της γυναικείας ύπαρξης. Εκφράζει παράπονο για το άδικο, γίνεται αυστηρή, τον συμβουλεύει και μέσα από ένα συνειρμό σκέψεων αντιλαμβάνεται την σκευωρία του Ιάγου.

Η δύναμη της αλήθειας, το αίσθημα του άδικου  και η ανάγκη επιβίωσης  την οδηγούν στην έκφραση της γυναικείας, ερωτικής της φύσης, όπου η λύση δίνεται μέσα από την απόλυτη ερωτική τους ένωση.

Σκηνοθεσία: Barbara Hoffmann, Till Sterzenbach
Μετάφραση: Έφη Funck, Μαρία Παπακωνσταντίνου
Σκηνογράφος - Ενδυματολόγος: Μαρία Καλαμαρά
Κατασκευή κοστουμιών: Αναστασία Τσοπανόγλου
Μουσική: Σπύρος Παπαναστασίου
Φωτογραφία: Thierry Boulley

ΤΕΧΝΗ – ART - PΑΤΜΟΣ
Δ/νση: ΤΚ 85500, Χώρα-Πάτμος
Τηλ. : 2247031097/6977929792 & 6944108003
Email: [email protected]  &  [email protected]
Ιστοσελίδα : www.technipatmos.com