Εις Θάνατον

Αρχείο Παίχτηκε από 01/03/2024 έως 08/05/2024
στο Αυλαία
Διάρκεια: 90 λ. (Χωρίς Διάλειμμα)
Κείμενο: Ηλίας Κακλαμάνης
Σκηνοθέτης: Ηλίας Κακλαμάνης
Σκηνογραφία: Χάρης Σεπεντζής
Κοστούμια: Χάρης Σεπεντζής
Φωτισμοί: Μιχάλης Παπαευαγγέλου
Ερμηνεύουν: Ηλίας Κακλαμάνης, Νάντια Μεχάνι, Λεονάρντο Θίμο, Νίκος Αγγελάκης, Γιώργος Τσικαλουδάκης, Ιωάννα Μπίχτα

Περιγραφή

Μία συγκλονιστική παράσταση για την μαγική ιστορία του 1821 .

Περισσότερα

ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΡΓΟΥ

Μια συγκλονιστική ομολογία του θρυλικού “ Γέρου του Μωριά  “ με την συνταρακτική ερμηνεία του Ηλία Κακλαμάνη , χωρίς κανένα χρονολογικό κενό.

Κολοκοτρώνης – Πετρόμπεης - Θάνατος Καραϊσκάκη-Δολοφονία Ανδρούτσου – Παπαφλέσσας και οι κατάρες του ’21 -Κωλέτης – Μαυροκορδάτος-Δολοφονία Καποδίστρια- Ηρωικοί Δικαστές-Πολυζωίδης και Τερτσέτης

ΤΣΕΚΟΥΡΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ του ΄21 !

Παρουσιάζονται σημαντικές στιγμές του Ήρωα της Επανάστασης του ΄21 , του Έθνους , του Αγώνα του καθώς και την ανάγκη του Έλληνα για Ελευθερία και Ανεξαρτησία .

Γιατί η ιστορία του Έθνους μας , πρέπει να παραμείνει ζωντανή ….

Ένα έργο με , με πολλά μηνύματα , με υπέροχες ερμηνείες , με έντονα σκηνικά και εκπληκτικά κουστούμια ευγενική χορηγία του Συλλόγου Πελοποννησίων Αχαρνών .

Μια παράσταση , που θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον  και θα μας γνωρίσει την ιστορία μας και την λεβεντιά των προγόνων μας και θα μας ταξιδέψει στον ιστορικό χρόνο .

Θα μεταφέρει στο σήμερα αρετές δυσεύρετες , θα διδάξει πολιτισμό ,  παιδεία .

Θα μας περάσει το μήνυμα της δημιουργίας μεγάλων στόχων και του αγώνα για την επίτευξή τους …..

Στολές  : Σύλλογος Πελοποννησίων  Αχαρνών

Γραφικά-Video-Φωτογράφιση : DEB STUDIO

Βίντεο

18 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Έπειτα από έρευνα για τη ζωή και τις σημαντικές στιγμές του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, παρακολούθησα για δεύτερη φορά αυτήν την υπέροχη παράσταση. Εκτός από το ότι απόλαυσα για άλλη μια φορά τις εξαιρετικές ερμηνείες των ηθοποιών, ανακάλυψα ότι κάποιες λεπτομέρειες για τα γεγονότα του 1821 δεν είναι γνωστές στο κοινό και προφανώς ο κ. Κακλαμάνης, ο οποίος υπογράφει και τα κείμενα, θα είχε κάνει ενδελεχή έρευνα για τη συγγραφή αυτού του έργου. Ως εκ τούτου, αυτή η παράσταση, η οποία ελπίζω να συνεχιστεί και την επόμενη σεζόν καθώς αποτελεί ένα μοναδικό μάθημα ιστορίας, δεν είναι μόνο ψυχαγωγική αλλά και μια λεπτομερής και ουσιαστική διερεύνηση σε ένα από τα πιο σημαντικά κεφάλαια της ιστορίας μας. Ευχαριστώ και πάλι την Θεατρομανία για την πρόσκληση!

 2. Ο Ηλίας Κακλαμάνης ως συγγραφέας του κειμένου, ως σκηνοθέτης και ως ηθοποιός αποτίει φόρο τιμής στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, πρωτεργάτη της Επανάστασης του 1821, σε μια παράσταση που εκφράζει με ακρίβεια τον χαρακτήρα του ήρωα και το πνεύμα της εποχής. Με καθαρό και ανεπιτήδευτο λόγο που μιλάει κατευθείαν στην εθνική μας συνείδησή, αυτό το πρωτότυπο θεατρικό έργο αφηγείται τις κομβικές στιγμές που διαμόρφωσαν την Ελληνική Επανάσταση και εξιστορεί την πολυτάραχη ζωή του Γέρου του Μοριά μέχρι τον θάνατο του. Η παράσταση είναι μαγευτική για τον ιστορικά καταρτισμένο θεατή, αλλά και ελκυστική για τον θεατή που έχει τη διάθεση να παρακολουθήσει αυτό το σημαντικό κεφάλαιο της ιστορίας μας. Εξαιρετικές ερμηνείες από όλους τους ηθοποιούς που παίζουν πολλαπλούς ρόλους.

  Ευχαριστώ την Θεατρομάνια για την πρόσκληση!

 3. Μια παράσταση θα μπορούσαμε να πούμε θέατρο ντοκιμαντέρ, αναφέρεται σε ιστορικά στοιχεία εκτός του Κολοκοτρώνη αλλα και αλλων αγωνιστών του 21 και όχι μόνο. Μια παράσταση που θα μπορούσε να παίζεται σε σχολεία για ενημέρωση.
  Ενδιαφέροντα κοστούμια και σκηνικά.

 4. Παρακολουθήσαμε τη Παράσταση με μεγάλο ενδιαφέρον. Ο Κύριος Κακλαμάνης, τον οποίο δεν είχε τύχει να τον ξαναδώ στο θέατρο, συγκλονιστικός στον ρόλο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Αξία και η ομάδα που τον πλαισιώνει. Πολύ ωραία ιδέα η προυσία της Ελλάδας και της Ελευθερίας να μας μεταδίδουν - καθόλη τη διάρκεια της παράστασης - την αίσθηση και την αγωνία τους αλλά και την πίστη και την ελπίδα τους εν μέσω των εξελίξεων και των γεγονότων εκείνης της εποχής, πριν κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά τον απελευθερωτικό αγώνα.

 5. Ωραία παράσταση, στην ουσία αποτύπωση των γεγονότων τις ζωής του μέγιστου στρατηγού Κολοκοτρώνη, συνοπτικά βέβαια και με λεπτομέρειες πως ακριβώς γιναν κάποια πράγματα, οι οποίες αποκρυπτονται από τα βιβλία των σχολειων. Για να μαθαίνουν μικροί και μεγάλοι. Μπράβο σε όλους τους ηθοποιός.

 6. Τκ θέατρο ήταν γεμάτο με αρκετές οικογένειες και παιδιά. Η παράσταση έμοιαζε σχολική, αλλά είχε έναν υπέροχο Κολοκοτρώνη που "έδωσε κυριολεκτικά ρέστα"! Το εκπληκτικό ήταν η ιστορία του "Γέρου του Μωριά", η αυτοβιογραφία του. Ακούσαμε πολλά μη γνωστά ιστορικά στοιχεία, και όλο το κείμενο μας συνεπήρε ως Έλληνες..

 7. 13/3/24 - ΘΕΑΤΡΟ ΑΥΛΑΙΑ: ΜΙΑ ΑΡΚΕΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ. ΘΥΜΗΘΗΚΑΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ Κ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1821 Κ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΑΥΤΗΣ Κ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ "ΓΕΡΟΥ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ", ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ Κ ΤΗ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ. ΜΑΖΙ ΜΕ ΗΡΩΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ Κ ΠΡΑΞΕΙΣ, ΑΛΛΑ Κ ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΑ Κ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΜΑΣ. ( ΕΜΦΥΛΙΕΣ ΔΙΑΜΑΧΕΣ, ΦΙΛΟΝΙΚΙΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ Κ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ, ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ΑΝΤΙΒΑΣΙΛΕΙΑ Κ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΟΘΩΝΑ). ΣΥΜΠΑΘΗΤΙΚΕΣ Κ ΦΙΛΟΤΙΜΕΣ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ Κ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΕΣ ΟΙ ΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ. ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΤΑΝ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ, ΘΕΜΕΛΙΩΤΗ Κ ΑΝΑΜΟΡΦΩΤΗ ΤΟΥ ΝΕΩΤΕΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΑΦΟΥ ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΑΝ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Κ ΟΙ ΦΙΛΛΕΛΗΝΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ, ΕΝΩ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΥΠΕΡΤΟΝΙΣΤΗΚΑΝ Κ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ. (" ΚΑΘΑΓΙΑΖΟΝΤΑΣ" ! ΣΧΕΔΟΝ, ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΑΙΩΝ). ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ!

 8. Μία παράσταση που αναφέρεται στις σημαντικές στιγμές της ζωής του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη μέσα από αφήγηση από τον ίδιο τον ήρωα. Ένα έργο με πολλά μηνύματα. Κάποια κενά παρουσιάζονται υποκριτικά αλλά η παράσταση δίνει τροφή για σκέψη στο θεατή.