Εκκλησιάζουσες

Συγγραφέας: Αριστοφάνης
Μετάφραση: Νίκη Τριανταφυλλίδη
Διασκευή: Νίκη Τριανταφυλλίδη
Σκηνοθέτης: Ζωή Μασούρα
Ερμηνεύουν: Μαρία Δρακοπούλου, Ζωή Μασούρα, Στάθης Γεωργόπουλος, Άγγελος Μπέσας,Γιώργος Λουρωτός

Σχετικά

20/01/16 στις 21:30 στο cafe 96,Αριστοτέλους 96, Βικτώρια,
τηλέφωνο για κρατήσεις θέσεων 2108819420
Η διασκευή της Νίκης Τριανταφυλλίδη τοποθετεί τις Εκκλησιάζουσες στο παρόν, τη σύγχρονη εποχή του μνημονίου, σεβόνεμη ωστόσο το διαχρονικό ούτως ή άλλως πνεύμα του Αριστοφάνη. Η Πραξαγόρα και γυναίκες της Αθήνας, συμβολίζουν το νέο αίμα στην πολιτική σκηνή, τους πολιτικούς που ειναι αμόλυντοι από την αρρώστια της εξουσίας και έρχονται αποφασισμένοι να πάρουν την τύχη της πατρίδας στα χέρια τους, ανατρέποντας το βαθιά διεφθαρμένο πολιτικό καθεστώς των προηγούμενων γενιών.
Θεσπίζουν ένα δίκαιο πολίτευμα. Ίσα δικαιώματα για όλους, όλοι ίσοι απέναντι στους νόμους, ανεξαρτήτως φύλου, χρώματος, εθνικότητας, ένα κοινό σύστημα διαβίωσης,ένα κοινό δημόσιο ταμείο, δίκαιος καταμερισμός του πλούτου και πάνω απ όλα πρόσβαση όλων ανεξαιρέτως των πολιτών, σε όλα τα αγαθά που είναι απαραίτητα για μια ανθρώπινη και αξιοπρεπή ζωή, τροφή, στέγη, εργασία, εκπαίδευση.
Μια πολιτική σάτιρα που στηλιτεύει με κωμικό και ταυτόχρονα καυστικό τρόπο τα κακώς κείμενα στην πολιτική σκηνή της Ελλάδος και περνά μηνύματα αφύπνισης και εγρήγορσης όλων μπροστά στους κινδύνους που έρχονται από παντού. Μια αλλαγή που για να πετύχει πρέπει να αποφύγει τις κακοτοπιές, για να μπορέσει να είναι κατ ουσίαν και όχι μόνο κατ όνομα δίκαιη.
Μετάφραση διασκευή Νίκη Τριανταφυλλίδη.
Σκηνοθεσία κινησιολογία Ζωή Μασούρα.
Μουσική Επιμέλεια Νίκη Τριανταφυλλίδη.
Ερμηνεύουν Μαρία Δρακοπούλου, Ζωή Μασούρα, Στάθης Γεωργόπουλος, Άγγελος Μπέσας,Γιώργος Λουρωτός.

Κρατήσεις: 2108819420


6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ωραία και ευχάριστη παράσταση με πάντα σύγχρονα και επίκαιρα νοήματα. Η ιδέα να παιχτεί σε μια καφετέρια-bar είναι πρωτότυπη, αν και ο χώρος μικρός και κάπως ακατάλληλος για το ανέβασμα θεατρικών παραστάσεων.