Επικήδειος Λόγος

Αρχείο Παίχτηκε από 02/11/2015 έως 01/12/2015
στο Baumstrasse
Διάρκεια: 75' (χωρίς διάλειμμα)
Συγγραφέας: Ηλία Πετρόπουλου
Σκηνοθέτης: Νατάσα Παπανδρέου
Ερμηνεύουν: Ματίνα Περγιουδάκη, Φιντέλ Ταλαμπούκας

Περιγραφή

Πρόκειται για μια παράσταση στην οποία συνυφαίνεται το ομώνυμο κείμενο από την εισαγωγή του βιβλίου «Τα Ρεμπέτικα Τραγούδια» με σπαράγματα από διάφορα έργα του συγγραφέα, όλα ιδωμένα όμως από μια γωνία από την οποία φωτίζονται ξεκάθαρα ο έρωτας και η σεξουαλικότητα.

Περισσότερα

Μια μελέτη πάνω στον έρωτα και τη σεξουαλικότητα

Η Νατάσα Παπανδρέου, ηθοποιός της νεότερης γενιάς, καταπιάνεται με τη γραφή του Ηλία Πετρόπουλου και παρουσιάζει την πρώτη της σκηνοθετική δουλειά με τίτλο «Επικήδειος Λόγος».

Η συνάντηση δύο ανθρώπων επί σκηνής γίνεται η αφορμή για την εκκίνηση ενός παιχνιδιού έρευνας, ανακάλυψης, σύγκρουσης, κατάδυσης στις μύχιες περιοχές της ύπαρξής τους και απόπειρα εξομολόγησης του συναισθηματικού τους κόσμου.

Η Ματίνα Περγιουδάκη και ο Φιντέλ Ταλαμπούκας –οι δύο ηθοποιοί και ήρωες του έργου- ως άλλοι επιστήμονες προσπαθούν να καταλάβουν τι είναι αυτό που τους έφερε κοντά. Παίζουν μαζί, ανακαλύπτουν το σώμα τους, ανακαλύπτουν το σώμα του άλλου, περνούν την καθημερινότητά τους μαζί, περνούν εμπόδια, ανακαλύπτουν περισσότερο ο ένας το σώμα του άλλου. Η σχέση τους φθείρεται μα εκείνοι εξακολουθούν να αναρωτιούνται. Συνεχίζουν να ερευνούν και να επιδιώκουν την απόλυτη ένωση με τον άλλον. Μάταια ή όχι;

Με διάθεση παιγνιώδη, η Νατάσα Παπανδρέου οργανώνει το σκηνικό υλικό γοητευμένη από τον άμεσο, συχνά δηκτικό και έντονα ιδιοσυγκρασιακό λόγο του Πετρόπουλου. Αποφεύγοντας να κάνει ένα θέατρο – ντοκουμέντο για τη ζωή και το έργο του συγγραφέα, φωτίζει με τρόπο ζωντανό και παλλόμενο στο σήμερα, το δίπτυχο του έρωτα και της σεξουαλικότητας επιδιώκοντας ένα στίγμα προσωπικό στην αφήγηση που παραδίδει.

Για τη Νατάσα Παπανδρέου:
Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου (2008-2011), κάνοντας παράλληλα σπουδές στο Τμήμα Φιλολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων, με τη Σοφία Βγενοπούλου και την ομάδα Grasshopper για τις παραστάσεις «Το τρένο» (2014) και «Στην οθόνη φως» (2012) στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, όπως επίσης με την Αργυρώ Χιώτη και την ομάδα VASISTAS για τα έργα «DOMINO» (2013, 2015) στην ταράτσα του Γαλλικού Ινστιτούτου και στο Θέατρο Ροές αντίστοιχα και «Playback» (2012) στο πλαίσιο του MIRfestival στο Rabbithole.

Συντελεστές:
Ιδέα – Σκηνοθεσία: Νατάσα Παπανδρέου
Δραματουργική επεξεργασία: Ασπασία – Μαρία Αλεξίου
Επιμέλεια κίνησης: Νικολέτα Ξεναρίου
Επιμέλεια σκηνικού χώρου: Όλγα Μπρούμα
Συνεργάτης σκηνογράφος: Μυρτώ Σοφιαδέλη
Κοστούμια: Μαργαρίτα Δοσούλα
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Φωτογραφίες: Ειρήνη Γαντερί

 FB Event:
https://www.facebook.com/events/1683633321879646/