Ερωτόκριτος

Συγγραφέας: Βιτσέντζος Κορνάρος
Σκηνοθέτης: Δήμητρα Χ. Χριστοδούλου

Σχετικά

ΝΕΑΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

«ΟΝΕΙΡΟΒΑΤΕΣ»

ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΥ ΚΟΡΝΑΡΟΥ

Ε Ρ Ω Τ Ο Κ Ρ Ι Τ Ο Σ

«Το αριστουργηματικό αφηγηματικό ποίημα του Βιτσέντζου Κορνάρου ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ μεταφέρουν στη σκηνή οι ΟΝΕΙΡΟΒΑΤΕΣ, ερασιτεχνική θεατρική ομάδα από το Ίλιο.

Οι ΟΝΕΙΡΟΒΑΤΕΣ διανύουν εφέτος τον 6ο χρόνο της λειτουργίας τους , αν και τα πρώτα δυο χρόνια λειτούργησαν ως β” σκηνή του θεατρικού τμήματος του Δήμου Ιλίου. Με σταθερό το στελεχικό τους δυναμικό και ως συνεχώς αναπτυσσόμενη ανεξάρτητη ομάδα πλέον, εφέτος προσεγγίζουν το εμβληματικό αυτό έργο της λογοτεχνίας μας σε σκηνοθεσία-διασκευή Δήμητρας Χ. Χριστοδούλου, μουσική Ισίδωρου Πάτερου, σκηνικά Δημήτρη Μανωλέλλη και κουστούμια Μαρίας Τσονάκα. Εικοσιπέντε ηθοποιοί συμπράττουν πάνω στη σκηνή, ερμηνεύουν, τραγουδούν, «μονομαχούν» ή χορεύουν στον ονειρικό κόσμο του έρωτα και του πολέμου, που ο μέγας Κορνάρος συνέθεσε σε μια νωπογραφία ικανή ν” αντέξει στο χρόνο και ν” αποτελέσει πολιτιστική κληρονομιά του νησιού του.

 

Θέατρο πέτρας, Κυριακή 5 Ιουλίου στις 9.30 μμ.

Ελεύθερη είσοδος.

 

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Η «ΝΕΑΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΟΝΕΙΡΟΒΑΤΕΣ» είναι σχήμα ερασιτεχνικό, ανεξάρτητο από οποιονδήποτε άλλο φορέα, αυτοχρηματοδοτούμενο (από τις συνδρομές των μελών του), με έδρα το Ίλιο. Διαθέτει τμήμα θεάτρου ενηλίκων, τμήμα θεάτρου για παιδιά, εφηβικό τμήμα και μορφωτικό τμήμα .Έχει εντός της τελευταίας εξαετίας παρουσιάσει τις εξής παραστάσεις:

Ξ. Καλογεροπούλου «ΤΟ ΣΚΛΑΒΙ», Σοφοκλέους «ΑΝΤΙΓΟΝΗ», Σαίξπηρ, «ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑΤΙΚΗΣ ΝΥΧΤΑΣ», Λόρκα,»ΟΙ ΦΑΣΟΥΛΗΔΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΣΙΠΟΡΑ». Γ.Σταύρου » ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ», Τσέχωφ, ΟΙ ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΠΝΟΥ» και » Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ» και το λαϊκό παραμύθ ιτης Σκύρου «ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΚΛΑΔΙΑ». Εφέτος έχει ετοιμάσει με το τμήμα θεάτρου ενηλίκων τον ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟ, με το τμήμα θεάτρου για παιδιά διασκευή έργου της Ροδούλας Παππά και με το εφηβικό τμήμα τα ΠΑΝΤΡΟΛΟΓΗΜΑΤΑ του Γκόγκολ .

Η εργασία των «Ονειροβατών» έχει παρουσιαστεί, εκτός από το Ίλιο, και στους Δήμους Αιγάλεω, Αγ.Βαρβάρας, Νίκαιας, Αχαρνών και Κορυδαλλού.

Υπεύθυνη της ομάδας και αρμόδια για τη σκηνοθεσία είναι η Δήμητρα Χ. Χριστοδούλου, συγγραφέας (Κρατικό Βραβείο Ποίησης 2008, Βραβείο Ποίησης ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ 2014), φιλόλογος και διδάσκουσα Λογοτεχνίας στη Δραματική Σχολή Πέτρας από της ιδρύσεως της.