Φάουστ …εγώ μέσα στον κόσμο που ζω

Διασκευή: Τζωρτζίνα Κακουδάκη
Σκηνοθέτης: Τζωρτζίνα Κακουδάκη
Κοστούμια: Νίκη Ψυχογιού
Μουσική σύνθεση: Σταύρος Γιαννουλάδης- Απόστολος Κουτσιανικούλης
Χορογραφία: Πατρίσια Απέργη
Ερμηνεύουν: Σταύρος Γιαννουλάδης, Θανάσης Ζερίτης, Απόστολος Κουτσιανικούλης, Ελένη Κουτσιούμπα, Αριστέα Σταφυλαράκη

Περιγραφή

Με μια νεανική ματιά πάνω στον "Φάουστ" ολοκληρώνεται, από την σκηνοθέτη και θεατροπαιδαγωγό Τζωρτζίνα Κακουδάκη και την ομάδα 4Frontal, η «τριλογία της ουτοπίας». Σε συνέχεια των δύο προηγούμενων παραστάσεων "Όρνιθες" και "Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας", που συνδύασαν τη θεατρική πράξη και τη νέα παιδαγωγική, έρχεται ο "Φάουστ", για να φωτίσει την προσωπική ευθύνη του ανθρώπου μέσα στον κόσμο που ζει.

Περισσότερα

Ομάδα 4Frontal
 
Μετά την ουτοπία μιας δίκαιης πολιτείας, όπως την προτείνει ο Αριστοφάνης στους "Όρνιθες", τον αναγεννησιακό άνθρωπο μέσα σε ένα σύμπαν άπειρων πιθανοτήτων και μεταμορφώσεων, όπως το περιγράφει ο Σαίξπηρ στο "΄Ονειρο Καλοκαιρινής Νύχτας", έρχεται ο "Φάουστ" με την επιστημονική έκρηξη του διαφωτισμού, όπου ο άνθρωπος αρχίζει να εξηγεί με τη σκέψη του πολλά από τα φυσικά φαινόμενα του κόσμου γύρω του. Αυτό όμως του δημιουργεί ένα πολύ "‘εφηβικό’" υπαρξιακό άγχος: ποιος είμαι, τι θέλω, τι μου ταιριάζει, τι συνέπειες έχω, τι είναι η ευτυχία και τι τίμημα έχει; Το ερώτημα που θέτει ο Φάουστ είναι διαρκείας, και απασχολεί τον άνθρωπο σε όλες τις ηλικίες: τι θέλω να είμαι μέσα στον κόσμο που ζω.
Στη σκηνή οι 5 νέοι ηθοποιοί της ομάδας 4frontal, σαν μια ροκ μουσική μπάντα, με τα υλικά του θεάτρου και της μουσικής, επιχειρούν να απαντήσουν, μέσω της ιστορίας ενός ανθρώπου που θέλησε να γνωρίσει τον κόσμο και το πλήρωσε με την ίδια του την ψυχή…
 
Μια παράσταση της ομάδας 4Frontal, με επίσημο συνεργαζόμενο φορέα το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συμπαραγωγή με το Θέατρο του Νέου Κόσμου.
Υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Θεατρολόγων.
 
Η παράσταση παίχτηκε την περίοδο 2013-2014 τις καθημερινές σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε αυλές σχολείων και άλλων κοινοφελών οργανισμών και Κυριακές στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.
 
Βοηθός σκηνοθέτη: Πάνος Τοψίδης
Θεατροπαιδαγωγικό υλικό: Ηρώ Ποταμούση, Τζωρτζίνα Κακουδάκη, Αλεξάνδρα Βασιλοπούλου
Φωτογραφίες: Στάθης Μαμαλάκης
Μακιγιάζ: Ρούλα Λιανού
Κομμώσεις: Κυριακή Κίτσου
Δημιουργικό: Χαράλαμπος Πανάγου

Φωτογραφίες

Βίντεο