15

Φαρμακεύτρια

από 11/11 έως 30/12
Διάρκεια: 55'
Δραματουργική επεξεργασία: Χρυσή Γιάντσιου
Σκηνοθέτης: Bάσια Βασιλείου
Ερμηνεύουν: Bάσια Βασιλείου

 Δέλφης: Γρηγόρης Βαλτινός ( ακούγεται ηχογραφημένη φωνή)

Περιγραφή

Η ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΡΙΑ επανέρχεται με τα μαγικά της ξόρκια,  για 4η χρονιά στη θεατρική σκηνή της Αθήνας.

Περισσότερα

Πρόκειται για μια ξεχωριστή θεατρική εμπειρία, μια σκηνική ιεροτελεστία, ένα τελετουργικό με μαγγανείες, μαγικά βοτάνια, και βακχικούς ήχους . Ενα ερωτικό ποίημα που έγραψε ο βουκολικός ποιητής Θεόκριτος  όπου ο πόνος του χαμένου έρωτα, γεννά την υπέρβαση των ψυχικών ορίων. Η μετάβαση αυτή από το φως στο σκοτάδι, είναι η Φαρμακεύτρια.  Το κοινό γίνεται κοινωνός  μιας ζωντανής τελετής αρχαιοτραγωδιακής μαγείας με στοιχεία του σύγχρονου θεάτρου, στη προσπάθεια ενός ξεχωριστού παντρέματος. Μιας ευτυχούς σύμπραξης παρελθόντος και παρόντος.

Η Σιμαίθα παραληρεί και εκστασιάζεται επί σκηνής και μέσα από κινησιολογικά μοτίβα επιχειρεί να μετουσιωθεί στη θεοκρίτεια Σιμαίθα και το αρχέτυπο θηλυκό, την αιώνια Γυναίκα ως ερωμένη (Σελάνα) - μάγισσα (Εκάτη) - θεά (Άρτεμις), αφού ο εραστής της Δέλφης την έχει εγκαταλείψει για κάποια άλλη.

Το Δωρικό θέατρο θέατρο ή Αρχαίος Ελληνικός Μίμος είναι από τα λιγότερο γνωστά είδη αρχαίου δράματος. Για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία του Θεάτρου παγκοσμίως με αφορμή τη μελέτη και την έρευνα της Χρυσής Γιάντσιου επιχειρείται να αναπαρασταθεί επί σκηνής ο Αρχαίος Ελληνικός Μίμος. Το κεντρικό στοιχείο που αφήνεται να διαφανεί σε αυτό το έργο του Θεόκριτου είναι ότι η μαγεία αποτελεί αποκλειστική πηγή ψυχολογικής δύναμης για την ευάλωτη θέση της γυναίκας του αρχαίου κόσμου απέναντι στην ανδρική εξουσία, παρόμοια όπως στην ευριπίδεια ιστορία της Μήδειας...

Πλοκή: Η Σιμαίθα εγκαταλείπεται από τον εραστής της, και κάνει μάγια για να τον φέρει πίσω !

Βοηθός σκηνοθέτη: Γιάννης Τσούκας
Διεύθυνση Παραγωγής: Aλίκη Πήτερσον
Έρευνα & επεξεργασία κειμένου: Χρυσή Γιάντσιου
Πρ. Μουσική Μαγγανείας: Φίλιππος Περιστέρης
Κατασκευή Μάσκας: Ευγενία Μωράκη  ή)
Κατασκευή Mασκών:Μαρία Λιτσοπούλου
Κατασκευή ίυγκας: Nικόλαος Brass
Φωτογραφία: Τάκης Χρυσικός

Φωτογραφίες

Πότε & Πού

Χώρος Τέχνης Ασωμάτων

από 11/11 έως 30/12
Αγ. Ασωμάτων 6, Θησείο
Τηλ: 2118009838 Website: xorostexnisasomaton.blogspot.gr/

Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 10 ευρώ
Πληροφορίες: 21 1800 9838
Προπώληση: Ticket Services, Public, Viva.gr

Ημέρες & Ώρες
Δ 21:15
Τ
Τ
Π
Π
Σ
Κ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Πολυ ιδιαιτερη παρασταση. Σε μεταφερει σε ενα τελειως παγανιστικο, μυσταγωγικο κλιμα . Ιδιαιτερα εντυπωσιαστκες οι μασκες, η μουσικη, ο φωτισμος. Ευχαριστουμε την Θεατρομανια για την ευκαιρια που μας εδωσε.