Οι γαμπροί της Ευτυχίας

Αρχείο Παίχτηκε από 18/10/2017 έως 29/04/2018
στο Προσκήνιο
Συγγραφέας: Νίκος Τσιφόρος, Πολύβιος Βασιλειάδης
Σκηνοθέτης: Γιάννης Μπέζος
Σκηνογραφία: Μαίρη Τσαγκάρη
Κοστούμια: Νικόλ Παναγιώτου
Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας
Μουσική: Φοίβος Δεληβοριάς
Χορογραφία: Σοφία Καλπενίδου
Ερμηνεύουν: Γιάννης Μπέζος, Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Γιάννης Στόλλας, Γιάννα Παπαγεωργίου, Ντένια Στασινοπούλου, Σταύρος Μαρκάλας, Κωνσταντίνα Νταντάμη, Θανάσης Ισιδώρου

Περιγραφή

Παρατείνονται και μετά το Πάσχα οι παραστάσεις της αγαπημένης κωμωδίας ΟΙ ΓΑΜΠΡΟΙ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ των Νίκου Τσιφόρου και Πολύβιου Βασιλειάδη που παίζεται με μεγάλη επιτυχία σε σκηνοθεσία του Γιάννη Μπέζου.
Στην κωμωδία μετ’ ασμάτων όπως την χαρακτηρίζει ο πρωταγωνιστής και σκηνοθέτης, η μουσική και τα τραγούδια της παράστασης έχει γράψει Φοίβος Δεληβοριάς ενώ η Δάφνη Λαμπρόγιαννη ερμηνεύει απολαυστικά τον ρόλο της Ευτυχίας.

Περισσότερα

Οι πρώτοι μεταπολεμικοί συγγραφείς της ελληνικής κωμωδίας ήταν όλοι «παιδιά του πολέμου». Αγαπούσαν με πάθος τη ζωή. Το θέατρο ήρθε και ακούμπησε αργότερα σαν μεγάλη παρηγοριά.

Το έργο τους μας ακολουθεί μέχρι σήμερα σε πείσμα της εποχής μας που ντρέπεται για το παρελθόν της γιατί πολύ απλά, δεν το γνωρίζει!!

Η ελληνική φαρσοκωμωδία δοξάστηκε και θα μας αποκαλύπτει πάντα ένα κομμάτι του εαυτού μας που παραφυλάει κρυφογελώντας για να τρομάξει την περιβόητη στις μέρες μας "σοβαρότητά" μας.

Οι Γαμπροί της Ευτυχίας είναι λοιπόν ένα στοίχημα κοινού ρυθμού ηθοποιών και θεατών. Το μεγάλο και πηγαίο γέλιο είναι ο στόχος.

Η προϋπόθεση είναι η χαρά των ανθρώπων της σκηνής.

Βοηθός σκηνοθέτη: Ντένια Στασινοπούλου
Επικοινωνία: Ειρήνη Λαγουρού
Οργάνωση Παραγωγής Ντόρα Βαλσαμάκη
Παραγωγή: Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη