Γένους Θηλυκού

Αρχείο Παίχτηκε από 30/10/2015 έως 31/10/2015
στο Προσκήνιο
Συγγραφέας: Από όλη την οµάδα, Batya Swift Yasgur
Σκηνοθέτης: Άννα Καραµήτσου
Ερμηνεύουν: Αγγελική Λουκαΐδη, Άννα Καραµήτσου, Φαίδρα Γκρέβε-Μιχαλοπούλου, Φανή Δεµέστιχα

Περιγραφή

Η παράσταση “Γένους Θηλυκού” είναι η πρώτη μου προσπάθεια να “παντρέψω” τις δύο μου αγάπες: τον σύγχρονο με τον αφρικάνικο χορό. Μαζί με την βοήθεια των μουσικών Αντώνη Παπαδόπουλο, Νατάσα Παυλάτου, Σίσσυ Πιντέλα και Έφη Ψιαχούλια, η live μουσική συνέπραξε στον πειραματισμό μου για να βρω την αρχή μιας μεικτής γλώσσας που χρόνια τώρα με ενδιαφέρει και με προκαλεί. Στην πορεία προστέθηκε, χάρη στην συνεργασία μου με την χορεύτρια flamenco Φανή Δεμέστιχα, μια μικρή γεύση και από αυτό το είδος χορού, τον οποίο προσπάθησα να εντάξω σε αυτή την αναζήτηση μεικτής γλώσσας. Στο εγχείρημα αυτό συνέβαλλαν και οι χορεύτριες Αγγελική Λουκαΐδη και Φαίδρα Γκρέβε-Μιχαλοπούλου, φέρνοντας την αλήθεια και την αυθεντικότητα τους σαν σύμμαχους.

Άννα Καραμήτσου

Περισσότερα

Η χοροθεατρική ομάδα της Άννας Καραμήτσου παρουσιάζει την παράσταση "Γένους Θηλυκού",

Γυναίκα. Όχι εγώ µόνο. Γυναίκες. Όχι µόνες. Μαζί. Κινούµαι, αναπνέω, αισθάνοµαι ως γυναίκα. Ζω σε ένα κόσµο φτιαγµένο κυρίως από άντρες. Παγιδεύοµαι από αυτό τον κόσµο αλλά και από εµένα την ίδια. Θέλω να αντιδράσω και δυσκολεύοµαι. Προσπαθώ να συντονιστώ µε τις άλλες γυναίκες για να πάρω δύναµη. Να συνειδητοποιήσουµε. Να απαλλαγούµε από τις παγίδες αυτού του κόσµου αλλά και από τις παγίδες που βάζουµε η µία στην άλλη. Να καταφέρουµε να συµβαδίσουµε και να φτιάξουµε έναν κόσµο για όλους.

Μέσα από τα ηχοχρώµατα των κρουστών και της αφρικάνικης άρπας (n'goni και kora), την ανάµειξη του αφρικάνικου χορού, του σύγχρονου χορού και του flamenco, τέσσερις γυναίκες χορεύουν, βρίσκονται, µιλάνε για το φόβο, την σιωπή, την καταπίεση αλλά και για την σύµπνοια και την αναγέννηση.

Σύλληψη – Χορογραφία - Σκηνοθεσία: Άννα Καραµήτσου
Ερµηνεία: Αγγελική Λουκαΐδη, Άννα Καραµήτσου,
Φαίδρα Γκρέβε-Μιχαλοπούλου, Φανή Δεµέστιχα
Επιµέλεια Μουσικής/Ερµηνευτές: Αντώνης Παπαδόπουλος,
Νατάσα Παυλάτου, Σίσσυ Πιντέλα, Έφη Ψιαχούλια
Κείµενα εμπνευσμένα από: Όλη την οµάδα, Batya Swift Yasgur
Κοστούμια: Κατερίνα Βαμβακά
Σχεδιασµός φώτων: Φώτης Μήτσης