Για την Ελένη

Αρχείο Παίχτηκε από 09/10/2017 έως 06/02/2018
στο Σταθμός

2ος χρόνος παραστάσεων
Κείμενο: Μάνος Καρατζογιάννης
Σκηνοθέτης: Μάνος Καρατζογιάννης.
Σκηνογραφία: Γιάννης Αρβανίτης
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Φωτισμοί: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου
Μουσική: Γιώργος Πούλιος
Ερμηνεύουν: Μαρία Κίτσου (στο ρόλο της Ελένης) και Μάριος Μακρόπουλος (στο ρόλο του βουβού εκτελεστή της).

Περιγραφή

Το νέο θέατρο Σταθμός εγκαινιάζοντας το νέο του προγραμματισμό διαθέτει τα εισιτήρια για την παράσταση «Για την Ελένη» σε σκηνοθεσία του Μάνου Καρατζογιάννη, στην τιμή των 7ευρώ από 01 έως 10 Οκτωβρίου.

Μετά την επιτυχημένη πρεμιέρα του στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, την επανάληψη του στο Tempus Verum Εν Αθήναις, αλλά και μια μικρή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, το έργο του Μάνου Καρατζογιάννη Για την Ελένη ξεκινά έναν τρίτο κύκλο παραστάσεων.

Περισσότερα

Μετά την επιτυχημένη πρεμιέρα του στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, την επανάληψη του στο Tempus Verum Εν Αθήναις, αλλά και μια μικρή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, το έργο του Μάνου Καρατζογιάννη Για την Ελένη ξεκινά έναν τρίτο κύκλο παραστάσεων.Η παράσταση παρουσιάζει για πρώτη φορά στη σκηνή τη συγκλονιστική ιστορία της Ελένης Παπαδάκη, τραγικού θύματος των Δεκεμβριανών.

Η ηθοποιός επιστρέφει στο χώρο της για να αφηγηθεί την περιπέτεια της εμφύλιας διαμάχης στο θέατρο, στον τόπο της, στην εποχή της.

Μουσική σύνθεση τραγουδιού: Άρης Βλάχος.
Στίχοι: Μάνος Ελευθερίου.

 

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πολύ καλή παράσταση που δίνει τροφή για σκέψη και προβληματίζει. Καλογραμμένο κείμενο, δυνατός μονόλογος με ενδιαφέροντα ιστορικά στοιχεία και σημαντικά μηνύματα. Πολύ καλή η σκηνοθεσία με λιτά σκηνικά, ακριβώς όπως αρμόζει στο τραγικό θέμα. Εξαιρετική η ερμηνεία της Μαρίας Κίτσου που πραγματικά δείχνει να "ζει" τον ρόλο της. Αξίζει να τη παρακολουθήσει κανείς, τη συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλους. Ευχαριστώ πολύ τη Θεατρομάνια για την πρόσκληση.

  2. Παρακολούθησα την παράσταση Για την Ελένη την Δευτέρα 18/10/2017 μετά από παραχώρηση , η Μαρία Κίρτσου ήταν συγκλονιστική στον μονόλογο της Ελένης Παπαδάκη <>, <>, <>, όπως και <> αποτελούν μερικές από τις ρύσεις που ειπώθηκαν από την ταλαντούχα Μαρία Κίρτσου! Το σκηνικό ήταν λιτό αλλά προσαρμοσμένο στις ανάγκες της παράστασεις, ευρηματική σκηνοθετική επινόηση το σεντούκι με τα χειρόγραφα που διάβαζε η ηθοποιός.