Γιώργος Ιωάννου - Οδοιπορώντας...

Διάρκεια: 45'
Συγγραφέας: Γιώργος Ιωάννου
Σκηνοθέτης: Νίκος Βουδούρης
Ερμηνεύουν: Βασίλης Σπυρόπουλος

Περιγραφή

Ένα αφιέρωμα στο μεγάλο Θεσσαλονικιό συγγραφέα, στον μοναχικό οδοιπόρο της Ελληνικής Γραμματείας Γιώργο Ιωάννου, το οποίο θα παρουσιαστεί με τη μορφή θεατρικού μονολόγου στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, σε σύλληψη - σκηνοθεσία του Νίκου Βουδούρη και απευθύνεται αποκλειστικά σε σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Περισσότερα

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα προσφέρεται στα σχολεία

Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  δωρεάν.

Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στο μεγάλο Θεσσαλονικιό συγγραφέα,  στον μοναχικό οδοιπόρο της Ελληνικής Γραμματείας Γιώργο Ιωάννου, το οποίο παρουσιάζεται με τη μορφή θεατρικού μονολόγου στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, σε σύλληψη - σκηνοθεσία του Νίκου Βουδούρη και απευθύνεται αποκλειστικά σε σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

«Το πρόγραμμα αυτό είναι ένα ερέθισμα για νέους μαθητές να έρθουν σε επαφή με τα κείμενα πνευματικών ανθρώπων της πόλης, ένα εργαλείο για τους καθηγητές για μια διαφορετική προσέγγιση λογοτεχνικών κειμένων» δήλωσε η κ. Λυσαρίδου για ένα πρόγραμμα που αναδεικνύει τον εκπαιδευτικό ρόλο του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.
«Εξαιρετική η πρωτοβουλία του ΚΘΒΕ να μυήσει τα παιδιά στο έργο του Ιωάννου. Μου θύμισε πολλά από την οικογενειακή μας ζωή» δήλωσε η κ. Δήμητρα Ιωάννου μετά το πέρας της παράστασης, η οποία έδειξε να συγκινείται στο σημείο που ο ηθοποιός Βασίλης Σπυρόπουλος απόδιδε το κείμενο του Ιωάννου για τη μητέρα του.

Στόχος της φετινής χρονιάς είναι να αυξηθεί ακόμη περισσότερο η διείσδυση του ΚΘΒΕ στη νεολαία, εντείνοντας τον εκπαιδευτικό του ρόλο.

Σημείωμα σκηνοθέτη
Παρακολουθώντας την πορεία του πεζογράφου - ποιητή από τα παιδικά του χρόνια έως το θάνατό του, ανιχνεύουμε τη γραφή του, τον απέριττο λόγο του, την ευαισθησία του και την εγγύτητα του προς τον άνθρωπο, καθώς και τον ενορατικό αυτοσαρκασμό του.

Όπως αναφέρει ο Γιάννης Τσαρούχης «Ο Γιώργος Ιωάννου δεν παίρνει ένα ύφος για το λαό, αλλά παίρνει τα πράγματα όπως είναι, για να συγκινήσει τον λαό».

Σύλληψη – Σκηνοθεσία: Νίκος Βουδούρης
Ηχογράφηση: Αργύρης Παπαγεωργίου
Οργάνωση παραγωγής: Αθανασία Ανδρώνη
Video Art: Γιάννης Πειραλής