Γκρέτα

Αρχείο Παίχτηκε από 04/12/2016 έως 31/01/2017
στο Τόπος Αλλού
Διάρκεια: 100'
Συγγραφέας: Μιχάλη Σπέγγος
Σκηνοθέτης: Πέπη Οικονομοπούλου
Ερμηνεύουν: Γιώργος Κατσίγιαννης, Έφη Λιάλιου, Γίτσα Γιωργοπούλου, Στέλιος Νικολαϊδης, Αλέξανδρος Κλειμόπουλος, Δημήτρης Σιγανός, Νικήτας Χολόγκιτας, Έλενα Παπαβασιλείου, Μάνθος Καλαντζής

Περιγραφή

Το έργο πραγματεύεται το θέμα της αυτοδικίας και της θανατικής ποινής. Ο τρόπος, που εξελίσσεται η δράση αιχμαλωτίζει το θεατή. Οι πνευματικές συγκρούσεις και οι διάλογοι παραπέμπουν σε γνωστές μας διαχρονικές, κοινωνικές και πολιτικές καταστάσεις.

Περισσότερα

Ο θίασος “Καθρέφτης” της Πέπης Οικονομοπούλου παρουσιάζει από τις 4 Δεκεμβρίου το έργο του Μιχάλη Σπέγγου «Γκρέτα» στο θέατρο Τόπος Αλλού.

Το έργο διαδραματίζεται σε ένα ελληνικό νησί στη βίλα της κυρίας Κροίσου, όπου καταφθάνουν διάφοροι καλεσμένοι για να περάσουν όλοι μαζί ένα όμορφο Σαββατοκύριακο. Τα πράγματα όμως δεν είναι όπως φαίνονται. Τους επισκέπτες περιμένει μια μεγάλη έκπληξη. Τα γεγονότα εξελίσσονται ραγδαία, η ατμόσφαιρα ανατρέπεται, κυριαρχεί το σασπένς και η αναμονή λύσης... ώσπου...

Η συνέχεια επι της σκηνής...

Σκηνοθεσία - σκηνογραφική επιμέλεια: Πέπη Οικονομοπούλου

Διανομή:
Βασίλης Καρατζάς: Γιώργος Κατσίγιαννης
Γκρέτα: Έφη Λιάλιου
Αναλίζα Κροίσου: Γίτσα Γιωργοπούλου
Βαγγέλης Ευαγγέλου: Στέλιος Νικολαϊδης
Μιχάλης Ραζής: Αλέξανδρος Κλειμόπουλος
Ηλίας Μακρής: Δημήτρης Σιγανός
Γιάννης Αυδίκος: Νικήτας Χολόγκιτας
Ελπίδα Δημητράκη: Έλενα Παπαβασιλείου
Γιώργος Ζορμπάς: Μάνθος Καλαντζής

Μάρτυρες (σε video): Ειρήνη Ιγγλέση - Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος
Δημοσιογράφος (σε video): Άντζυ Βασιλείου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Άντζυ Βασιλείου

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. MEΤΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΜΠΕΡΔΕΜΑ ΜΕΤΑΞΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΙ THEATROMANIA, (ΕΤΣΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ)
    ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΔΑ. ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΗΤΑΝ ΓΕΜΑΤΟ ΤΙΓΚΑ (ΗΤΑΝ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ).ΤΙ ΝΑ ΠΩ, Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΟΧΗ, ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΓΙ΄ΑΥΤΟ.
    ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΛΕΙΨΗ ΝΤΕΚΟΡ ΚΛΠ. ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ, ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΠΕΡΙΤΤΑ, ΔΗΛΑΔΗ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΗΤΑΝ ΑΦΑΙΡΕΤΙΚΗ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ THEATROMANIA ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΩΡΙΣΕ!!!

  2. είδα την παράσταση με την πρόσκληση της θεατρομάνια .Πολύ δυνατό το θέμα το οποίο καταπιάνεται ο συγγραφέας αλλά η απόδοση ήταν μέτρια, σκηνικά και κουστούμια ανεπαρκή.
    Το εξυπνότερο ήταν η ψηφοφορία στο τέλος.

  3. Αρκετά καλή παράσταση. Η πλοκή του έργου πολύ καλή με αρκετά καλούς διαλόγους. Καλές ερμηνείες από τους ηθοποιούς και πάρα πολύ καλή κίνηση-χορογραφία που προσπάθησε να καλύψει την τεράστια απουσία των σκηνικών. Ευχαριστώ.

  4. Μου άρεσαν πολύ οι διάλογοι και τα σύμβολα που ήταν κρυμμένα στους ηθοποιούς. Ήταν μία πολύ ωραία παράσταση που σε βάζει να αναλογιστείς κάποια στοιχειώδη πράγματα και μάλιστα να συμμετέχεις στο αποτέλεσμα. Πολύ ευγενικοί άνθρωποι, και ευχάριστος χώρος. Ίσως να μου φάνηκαν λίγο υπερβολικές κάποιες στιγμές για μια απλοϊκή σκηνοθεσία, όπως αυτές οι σπασμωδικές κινήσεις που έκαναν στην αρχή. Αλλά ίσως και να είμαι αυστηρή. Σε γενικές γραμμές απόλαυσα πολύ την παράσταση και σας ευχαριστώ πολύ!!