Η άνοδος

Αρχείο Παίχτηκε από 07/09/2015 έως 13/09/2015
στο Studio Μαυρομιχάλη
Σκηνοθέτης: Φώτης Μακρής, Κλεοπάτρα Τολόγκου, Στέλλα Κρούσκα
Ερμηνεύουν: Αποστολοπούλου Χριστίνα, Αργυριάδη Αλίκη, Αργυριάδης Νίκος, Βλαχοδιαμάντη Νοέλ, Βλαχοκώστα Ελίνα, Γαλανάκη Δέσποινα, Γιαννόπουλος Θάνος, Δασκαλόπουλος Άγης, Δημάκος Αλέξανδρος, Δημάκου Χριστίνα, Δημητριάδου Αντιγόνη, Κοντογιάννη Βικτώρια, Κράλλης Γιώργος, Κρέστα Χαρά, Μαλιδέρου Σόνια, Μιλλεούνης Φάνης, Μπαραμίλη Μαίρη, Παπαδοπούλου Μαίρη, Σπεντζούρη Πόπη, Τσαμαντάκης Γιάννης, Τσατσάκη Μαρία

Περιγραφή

Ένα έργο για τον Φασισμό  Αναζητώντας τα αίτια της κρίσης, τα μυαλά σαλεύουν, ταρακουνιούνται και διαφεύγουν από την λογική, ψάχνοντας δικαιολογίες για να γαντζωθούν. Κι όμως δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Σε κάθε κρίση που ο κόσμος αναποδογυρίζει, η διαφυγή δεν αφορά καμιά ανωτερότητα, αντίθετα οδηγείται στο κακό. Η άνοδος του φασισμού είναι […]

Περισσότερα

Ένα έργο για τον Φασισμό

 Αναζητώντας τα αίτια της κρίσης, τα μυαλά σαλεύουν, ταρακουνιούνται και διαφεύγουν από την λογική, ψάχνοντας δικαιολογίες για να γαντζωθούν. Κι όμως δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Σε κάθε κρίση που ο κόσμος αναποδογυρίζει, η διαφυγή δεν αφορά καμιά ανωτερότητα, αντίθετα οδηγείται στο κακό.

Η άνοδος του φασισμού είναι το πιο σημαντικό παράδειγμα, για το που οδηγούν οι συνέπειες μιας κρίσης.

Το θεατρικό Εργαστήρι του Studio Μαυρομιχάλη ανεβάζει για την φετινή χρονιά μια παράσταση που αναφέρεται στον παρελθόντα χρόνο αλλά με ευθείες αναφορές στο σήμερα. Χρησιμοποιώντας κείμενα των ίδιων των μελών της ομάδας, του Κλάους Μαν, του Μπέρτολ Μπρέχτ, αλλά και στοιχεία από το καμπαρέ, στοιχειοθετείται ένας κόσμος κρίσης που ρέπει στον φασισμό, αλλά το κυριότερο στην συνενοχή σε κάθε φαύλη κατάσταση, αν αυτό βολεύει την προσωπική ευημερία, αγνοώντας την δυστυχία που υπάρχει δίπλα μας.

 

Λίγα λόγια για τo εργαστήρι υποκριτικής:

Το Θεατρικό Εργαστήρι του Studio Μαυρομιχάλη λειτουργεί για έκτη συνεχή χρονιά, υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη και ηθοποιού Φώτη Μακρή, της χορογράφου και ηθοποιού Στέλλας Κρούσκα και της ηθοποιού Κλεοπάτρας Τολόγκου.

Το εργαστήρι απευθύνεται σε όσους αγαπούν το θέατρο και θέλουν να το γνωρίσουν λίγο καλύτερα. Μέσα από θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς, ασκήσεις σωματικής έκφρασης και επικοινωνίας, αναλύσεις θεατρικών έργων και ρόλων, θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε τη τέχνη του Θεάτρου και ίσως να γνωρίσουμε λίγο καλύτερα τον εαυτό μας και τους γύρω μας.

Στο τέλος κάθε χρονιάς, γίνεται μια παρουσίαση της δουλειάς της ομάδας για τους φίλους μας.

Τις προηγούμενες χρονιές στο πλαίσιο του εργαστηρίου έχουν παρουσιαστεί από τους συμμετέχοντες τα έργα: Το Παιχνίδι της Σφαγής του Ευγένιου Ιονέσκο (2011), Η Τελετή του Παύλου Μάτεση (2012), Αγγέλα του Γιώργου Σεβαστίκογλου (2012), Το Γεύμα της Λείας Βιτάλη (2013), Το Καινούργιο Σπίτι του Κάρλο Γκολντόνι (2013), Οκτώ γυναίκες κατηγορούνται του Ρομπέρ Τομά (2014) και Η Αυλή των Θαυμάτων του Ιάκωβου Καμπανέλη (2014).

Υπεύθυνος εργαστηρίου : Φώτης Μακρής

 Οι συντελεστές της παράστασης:
Σκηνοθεσία: Φώτης Μακρής, Κλεοπάτρα Τολόγκου, Στέλλα Κρούσκα
Σκηνικά - Κοστούμια: Διονύσης Μανουσάκης
Χορογραφίες: Στέλλα Κρούσκα
Μουσική – Τραγούδια: Λυδία Θεοχάρη
Ενορχήστρωση - πιάνο: Παναγιώτης Κραμπής
Μουσική επιμέλεια: Γιάννης Τσαμαντάκης
Ραφή Κοστουμιών : Λίντα Σούλα
Σχέδιο αφίσας: Αντρέας Γιολάσης