147

Η μοίρα των ανθρώπων είναι ο θάνατος, ιχνηλατώντας τον ίσκιο του Καραγάτση

Αρχείο Παίχτηκε από 02/11/2019 έως 02/11/2019
στο Πορεία

Περιγραφή

Ο συγγραφέας Θανάσης Τριαρίδης περπατά στα βήματα του Μ. Καραγάτση, που πέθανε στα 52 του χρόνια, ωστόσο πρόλαβε να γράψει τα σπουδαιότερα μυθιστορήματα της ελληνικής γλώσσας. Σήμερα, έξι δεκαετίες μετά τον θάνατό του, όλο και περισσότεροι αναγνώστες παραδίδονται στον πυρετό των ανεπανάληπτων ηρώων του - κάνοντας τους ήρωες των συγκαιρινών του να μoιάζουν ωχροί, ισχνοί, άχρωμοι (ή και άσαρκες σκιές).

Περισσότερα

Με τον Θανάση Τριαρίδη

Στον τάφο του χαράχτηκε μια φράση από τον «Κίτρινο Φάκελο»: "Οι μοναδικές ομορφιές είναι του προνόμιο του θανάτου..." Και τα βιβλία του (βιβλία γεμάτα με την απελπισία και το αίμα της αγάπης, όπως η «Μεγάλη χίμαιρα», ο «Γιούγκερμαν» και το «Αμρί α Μούγκου») καλπάζουν δίχως αντίπαλο στον 21ο αιώνα.

Η πολιτισμική σύμπραξη Athens Walking Stories είναι μια ευρεία πλατφόρμα παραγωγής πολιτισμικών προϊόντων με κέντρο την πόλη της Αθήνας οι οποίες όμως συχνά εκτείνονται και έξω από αυτήν. Στοχαστικές περιηγήσεις, εξορμήσεις, ταξίδια επιχειρούν μια άλλη οπτική περιήγησης στο αστικό τοπίο αλλά και μια άλλη οπτική ταξιδιού στον πολυσύνθετο κόσμο μας.

Σημείο συνάντησης:Είσοδος Α Νεκροταφείου Αθηνών

Φωτογραφίες