269

Η σινε-παρμένη

Κείμενο: βασισμένο στη νουβέλα του Hernán Rivera Letelier
Μετάφραση: Λένα Φραγκοπούλου
Διασκευή: Θανάσης Χαλκιάς
Σκηνοθέτης: Θανάσης Χαλκιάς
Σκηνογραφία: Γεωργία Μπούρδα
Κοστούμια: Γεωργία Μπούρδα
Φωτισμοί: Ελίζα Αλεξανδροπούλου
Μουσική: Κώστας Βόμβολος
Κίνηση: Μαριέλα Νέστορα
Ερμηνεύουν: Ηλέκτρα Γεννατά, Μαρία Θρασυβουλίδη, Θύμιος Κούκιος

Σχετικά

ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

Θερινός Κινηματογράφος «Ζέφυρος»

Θανάσης Χαλκιάς

Θερινός Κινηματογράφος «Ζέφυρος» 04/06/2019 στις 21:00
Θερινός Κινηματογράφος «Βοξ» 11/06/2019 στις 21:00
Θερινός Κινηματογράφος «Στέλλα» 18/06/2019 στις 21:00
Είναι η ιστορία ενός μικρού και φτωχού κοριτσιού από τα νιτροχώρια της Χιλής, τους οικισμούς που έχτιζαν οι μεγάλες ξένες εταιρείες εξόρυξης νιτρικών αλάτων στην έρημο Ατακάμα. Το κορίτσι αποκτά ιδιαίτερη σχέση με τον κινηματογράφο, καθώς οι δικοί της, μην μπορώντας να πληρώσουν περισσότερα από ένα εισιτήριο, στέλνουν εκείνη να παρακολουθεί ταινίες, ώστε μετά να τους τις αφηγείται. Η θαυμαστή αφηγηματική και παραστατική ικανότητα που αναπτύσσει το κοριτσάκι μαγεύει σιγά-σιγά όλο το χωριό και γίνεται η πολύτιμη πέτρα στο φτηνό δαχτυλίδι της ζωής της.

Η δράση του έργου, που σκηνοθετεί ο Θανάσης Χαλκιάς, ηθοποιός με συνεπή παρουσία τα τελευταία χρόνια και στον χώρο της σκηνοθεσίας, εκτυλίσσεται μπροστά από την οθόνη ενός θερινού σινεμά. Χρησιμοποιούνται ποικίλοι τρόποι αφήγησης, που αναμιγνύουν θεατρικά είδη και συναρμόζουν το θέατρο με τον κινηματογράφο. Τρεις ηθοποιοί παίζουν και αφηγούνται, τραγουδούν και μιμούνται, ταυτίζονται και αποστασιοποιούνται. Γεννιούνται απ’ την οθόνη και την γεννούν, ερμηνεύοντας αυτή την απλή (αλλά και εξωτική), αληθινή (αλλά και παραμυθένια), κωμική (αλλά και τραγική) ιστορία, που εξυμνεί τη δύναμη της αφήγησης.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί σε επιλεγμένους θερινούς κινηματογράφους της Αθήνας, που θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Σχεδιασμός βίντεο Ελένη Μητροπούλου
Βοηθός σκηνοθέτη Χρύσα Βακάλη

Οι συντελεστές ευχαριστούν θερμά την ισπανίστρια-μεταφράστρια Ντιάνα Μπόμπολου, που μοιράστηκε γενναιόδωρα μαζί τους τις γνώσεις και την εμπειρία της από τη Λατινική Αμερική.


Φωτογραφίες