Η Τελετή

Αρχείο Παίχτηκε από 20/02/2017 έως 21/03/2017
στο Μπιπ
Σκηνοθέτης: Στεμίνα Σαπουνά
Ερμηνεύουν: Έλενα Ζούμπου, Ευδοκία Κελεσσίδη, Αλέξανδρος Μητρόπουλος, Μαρία Μπακέα, Φαίδρα Μπόκαρη, Νικολέττα Σαριδάκη, Βερόνικα Χανδρά, Φοίβη Ψευδού

Περιγραφή

Εννιά νέοι ηθοποιοί παρουσιάζουν τη μαύρη κωμωδία «Η Τελετή» του Π. Μάτεσι, μια τραγελαφική ιστορία ανθρώπων της ελληνικής μικροαστικής τάξης.

Περισσότερα

Υπόθεση του έργου:
Εφτά γυναίκες + (1) συγκεντρώνονται στο σπίτι της μόλις αποδημήσασας θείας. Διακαής τους πόθος είναι να οργανωθεί μία μεγαλοπρεπής Τελετή που θα χαραχτεί στη μνήμη των καλεσμένων. Απολύτως αναγκαία για την επιτυχία της «πένθιμης σουαρέ» είναι η συμμόρφωση με το καθιερωμένο πρωτόκολλο.

Ο συγγραφέας κ η παράσταση:
Ο Μάτεσις περιγράφει έναν κόσμο όπου η εικόνα και η εντύπωση πρωταγωνιστούν, ο καθωσπρεπισμός κυριαρχεί, η σοβαροφάνεια δε λείπει, οι συμμαχίες αλλάζουν ανάλογα με την ανάγκη της στιγμής. Έναν κόσμο του οποίου οι ήρωες μιλούν με κλισέ και στερεότυπα, ζητούν να υπάρξουν μέσα από την επίδειξη, ενώ καθετί ουσιαστικό το παραβλέπουν ή το αποσιωπούν.
Με σουρεαλιστική διάθεση και χιούμορ οι οχτώ ηθοποιοί της παράστασης ζωντανεύουν το ήδη γκροτέσκο ύφος του κειμένου: ακραίους συναισθηματισμούς και υπερβολές, χαρακτήρες στα όρια της καρικατούρας.

Συντελεστές Παράστασης

Σκηνοθεσία: Στεμίνα Σαπουνά
Σκηνικά / Κοστούμια: Δάφνη Παπαϊωάννου
Video: Γιώργος Μπουγιούκος
Γραφιστικά: Νίκος Ευσταθίου
Παραγωγή: Νομάδες Artcore

Βίντεο