Οικογένεια Μπες - Βγες

Αρχείο Παίχτηκε από 11/11/2016 έως 15/01/2017
στο 104

2ος χρόνος παραστάσεων
Διάρκεια: 120’ (με διάλειμμα)
Συγγραφέας: Γιάννης Ξανθούλης
Σκηνοθέτης: Θανάσης Ζερίτης
Ερμηνεύουν: Ευαγγελία Καρακατσάνη, Ελένη Κουτσιούμπα, Αμαλία Νίνου, Αριστέα Σταφυλαράκη

Περιγραφή

Το μυθιστόρημα του Γιάννη Ξανθούλη, που πρωτοδημοσιεύτηκε το 1982, ανεβαίνει για πρώτη φορά στο Black Box του θεάτρου 104 από την ομάδα 4Frontal. Στο παλιό αρχοντικό της οδού Αλφόνσου Πίπερμαν, η ήρεμη ζωή της ζάμπλουτης οικογένειας Πουστοδούλου, που εμπορεύεται τα προφυλακτικά ΜΠΕΣ-ΒΓΕΣ, ταράσσεται από τις συνεχείς απώλειες των μελών της.

Περισσότερα

Όταν η πεντάχρονη Σίσσυ, η νόμιμη κληρονόμος της αμύθητης περιουσίας, αντιλαμβάνεται ότι κινδυνεύει αποφασίζει να αναλάβει δράση και να ξεσκεπάσει το καλά κρυμμένο μυστικό. Κανείς όμως δεν ξέρει το δικό της μυστικό. Η Σίσσυ μεγαλώνει με εκατονταπλάσια ταχύτητα από το κανονικό. Κάπου ανάμεσα σε ήχους παιδικών τραγουδιών, ναζιστικών ύμνων, εντερικών αερίων και απόκοσμων γέλιων. Σε μία έπαυλη στο κέντρο της Αθήνας.

Σκηνικά-Κοστούμια: Γεωργία Μπούρδα
Επιμέλεια κίνησης: Πάνος Τοψίδης
Μουσική σύνθεση/επιμέλεια: Ερατώ Α. Κρεμμύδα
Φωτισμοί: Ζωή Μολυβδά Φαμέλη
Βοηθοί Σκηνοθέτη: Χάρης Κρεμμύδας, Ελένη Τσιμπρικίδου
Βοηθός φωτιστή: Θέμης Θεοχάρογλου
Φωτογραφίες: Ρούλα Λιανού/ Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, Γιώργος Βαλσάμης
Γραφιστική επιμέλεια: Αριστείδης Παναγόπουλος

Περισσότερες πληροφορίες: www.4frontal.com & www.facebook.com/4Frontal?fref=ts

Βίντεο

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μια πολύ ωραία παράσταση δοσμένη με αρκετές δόσεις μαύρου χιούμορ. Στην ουσία ένα πεντάχρονο με πολύ υψηλό δείκτη νοημοσ-νης με έφεση στο έγκλημα όπως όλη του η οικογένεια, αφηγείται την ιστορία της ζάμπλουτης οικογένειας του, καθώς και την εξόντ-ση της, και την επικράτηση τελικά του πιο αδύναμου - ισχυρού κρίκου αυτής. Γρήγορη ροή λόγου ενώ οι ρόλοι εναλλάσονται μεταξύ των τεσσάρων κοριτσιών. Πολύ ενδιαφέρουσα προσπάθεια από όλη την θεατρική ομάδα που αν θέλετε να περάσετε ευχάριστα θα πρέπει να την δείτε. Στα πλήν η πολύ μεγάλη διάρκεια της. Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση.

  2. Η ζωή και ο θάνατος περνάει μέσα από τα μάτια και το μυαλό ενός παιδιού, που ζει μέσα στα πλούτη, αλλά χωρίς να έχει νιώσει την αγάπη και την στοργή από κανέναν.
    Εξαιρετική παράσταση με πολύ καλές ερμηνείες και από τις τέσσερις ηθοποιούς.
    Ευχαριστώ την ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ για την ευκαιρία που μου έδωσε να παρακολουθήσω αυτή την παράσταση.