Ημερολόγιο ψυχών αρχαίου δράματος

Αρχείο Παίχτηκε από 14/12/2022 έως 04/01/2023
στο Studio Κυψέλης
Διάρκεια: 60 λεπτά.
Σκηνοθέτης: Σίμωνας Πάτροκλος
Κοστούμια: Σίμωνας Πάτροκλος
Φωτισμοί: Σίμωνας Πάτροκλος
Ερμηνεύουν: : Προμηθέας: Νίκος Τουλιάτος, Ηλέκτρα: Ιωάννα Προσμίτη, Τειρεσίας και Οιδίποδας τύραννος: Γιώργος Δήμου, Ελένη: Έφη Χαντζούλη, Αίαντας: Ξενοφώντας Χατζής, Κλυταιμνήστρα: Ζωή Τριανταφυλλίδη. Φιλική συμμετοχή σε βουβά πρόσωπα: Nikifor Danailov.
Τραγουδούν & παιζουν μουσικό όργανο: Κρουστά - ζωντανά: Νίκος Τουλιάτος.

Περιγραφή

Aποσπάσματα από κορυφαίους μονολόγους της ελληνικής δραματουργίας παρουσιάζονται με τη σύγχρονη σκηνοθετική ματιά του Σίμωνα Πάτροκλου, από έγκριτες μεταφράσεις, στο studio Κυψέλης,

Περισσότερα

Ο Προμηθέας του Αισχύλου, η Ηλέκτρα του Ευριπίδη, ο Τειρεσίας και ο Οιδίποδας τύραννος του Σοφοκλή, η Ελένη του Ευριπίδη, ο Αίαντας του Σοφοκλή, η Κλυταιμνήστρα του Αισχύλου και μέρος Χορικού από την Αντιγόνη του Σοφοκλή.

Σημείωμα του σκηνοθέτη:

Σκηνοθέτησα την παράσταση εμπνευσμένος από τις λυρικές κι σημερινές μεταφράσεις των έργων από το αρχαίο δράμα , με απλό και συνάμα σημερινό τρόπο, σύμφωνα με τις τωρινές ανάγκες του αρχαίου δράματος.

Τα κουστούμια είναι απλά , σύγχρονα, όπως οι ήρωες και οι εξομολογήσεις τους μπροστά στο κοινό.

Ευχαριστώ όλους όσους συμμετέχουν διότι με τη φαντασία και την αγάπη τους σε αυτό με έμαθαν πολλά.

Τα κείμενα προέρχονται από την έκδοση: Ανθολόγιο θεατρικών μονολόγων, Αρχαιοι Έλληνες συγγραφείς, το οποίο επιμελήθηκε η Ειρήνη Κανακάκη και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Φίλντισι.

Φωτογραφίες