Καφέ Ιανός

Αρχείο Παίχτηκε από 02/04/2019 έως 02/04/2019
στο Ιανός
Συγγραφέας: Γεράσιμος Θεοδόσης
Δραματουργική επεξεργασία: Σωτήρης Χατζάκης
Σκηνοθέτης: Σωτήρης Χατζάκης
Ερμηνεύουν: Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, Ένκε Φεζολλάρι

Περιγραφή

Την Τρίτη 2 Απριλίου στις 22:30 το «Θέατρο στο Πατάρι» του ΙΑΝΟΥ και οι εκδόσεις Κλειδάριθμος παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση (διά της μεθόδου του αναλογίου) του έργου «ΚΑΦΕ ΙΑΝΟΣ» του Γεράσιμου Θεοδόση, με την Αλεξάνδρα Παλαιολόγου και τον Ένκε Φεζολλάρι, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη.

Περισσότερα

Το έργο βασίζεται στο μυθιστόρημα «Έρωτας σε δύο χρόνους» του Γεράσιμου Θεοδόση, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος.

Λίγα λόγια για το μυθιστόρημα «Έρωτας σε δύο χρόνους»
Είναι ένα μινιμαλιστικό μυθιστόρημα πάνω στο βασικό συστατικό του έρωτα: τον χρόνο. Ο Γεράσιμος Θεοδόσης απαντά στο ερώτημα κατά πόσο αλλάζει ο έρωτας καθώς αλλάζουν οι χρόνοι του. Τι γίνεται κάθε φορά που το αίτιό του απομακρύνεται από το αποτέλεσμά του αποκτώντας αυτοτελή υπόσταση; Όταν οι πρωταγωνιστές του έργου, μέσα σε ένα ταξίδι επανασύνδεσης των κορμιών και των ψυχών τους, γίνονται θεατές των πράξεών τους; Ό,τι απεύχονται και προσπαθούν αγωνιωδώς να αποφύγουν, τελικά καταλήγουν να το αποδεχτούν ως αδήριτη πραγματικότητα. Ούτε να λιποτακτήσουν ούτε να πολεμήσουν μπορούν. Ο Έρωτας σε δύο χρόνους είναι η ιστορία ενός «ακυβέρνητου έρωτα» μεταξύ μιας καθηγήτριας και του -κατά οκτώ χρόνια νεώτερου- μαθητή της. Με αυτό το έργο του ο Γεράσιμος Θεοδόσης μάς μιλά για την αλήθεια, την περιουσία που καθένας μας χάνει ή έχασε παίζοντας με τα ζάρια της ζωής. Ξετυλίγοντας το κουβάρι της σχέσης των δυο ηρώων ο συγγραφέας βγάζει στην επιφάνεια πάθη και λάθη τους μέσα από το σταδιακό ξεγύμνωμά τους και τους αρνείται τη συγχώρεση μετά από είκοσι τέσσερα χρόνια που είχαν να ειδωθούν.

Λίγα λόγια για την Αλεξάνδρα Παλαιολόγου
Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 11 Απριλίου του 1969 και είναι Ελληνίδα ηθοποιός. Είναι απόφοιτος της Δραματικής σχολής Αθηνών Γ. Θεοδοσιάδη (1991). Έχει λάβει μέρος σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, τηλεοπτικές σειρές αλλά και ταινίες.

Λίγα λόγια για τον Ένκε Φεζολλάρι
Γεννήθηκε το 1981 στην Αλβανία. Ήρθε στην Ελλάδα το 1993 και το 2005 αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ). Είναι σκηνοθέτης και ηθοποιός.

Λίγα λόγια για το «Θέατρο στο Πατάρι» του ΙΑΝΟΥ
Θεατρικά και λογοτεχνικά κείμενα θα παρουσιάζονται σε μορφή θεατρικού αναλογίου. Ηθοποιοί και όχι μόνο, δανείζουν στο κείμενο τη φωνή τους, αναδεικνύοντας τη ζωντάνια και ιδιαιτερότητα της γραφής.

Λογοτεχνική επιμέλεια: Νίκος Θρασυβούλου

Link βιβλίου: https://www.ianos.gr/erotas-se-dio-xronous-0458769.html

Link Εκδήλωσης: https://www.ianos.gr/events/theatro-sto-patari-tou-ianou-cafe-ianos-gerasimos-theodosis-ekd.html

Φωτογραφίες