196

Κάποτε στα …λεμονάδικα

από 23/11 έως 18/01
Συγγραφέας: Γιώργος Μακρής
Σκηνοθέτης: Γιώργος Μακρής
Φωτισμοί: Φωτεινή Καράμπαμπα
Ερμηνεύουν:

Διανομή
Χρυσή Γεράρδη: ως  Μερόπη και Κατερίνα
Πέτρος Τσαπαλιάρης: ως Βασίλης
Γιώργος Μακρής:  ως Μπάμπης
Σπύρος Γκούμας : ως Λευτέρης και φωνή Χαρίλαου
Δημήτρης Γκούμας : ως Μήτσος
Φωτεινή Καράμπαμπα: ως Φωτεινή
Παίζουν μουσική: Σπύρος Γκούμας(μπουζούκι-τζουρά-τραγούδι), Σοφία Κονταράτου(τραγούδι-κρουστά), Δημήτρης Γκούμας(κιθάρα), Φωτεινή Καράμπαμπα(μπαγλαμά)

Περιγραφή

Μια ιστορία στα Λεμονάδικα του Πειραιά με φτωχοδιάβολους, ρεμπέτες, μικρούς ανθρώπους, με φιλοδοξίες απλές, καθημερινές χωρίς χρώματα και φανφάρες, μόνο δίψα για ζωή… και επιβίωση. Ταυτόχρονα το ρεμπέτικο τραγούδι, συνεκτικό στοιχείο της παράστασης, απαλύνει το βάρος της ψυχής των ηρώων από το καθημερινό μακελειό της ζωής. 

Περισσότερα

Ιστορία από τα αζήτητα πανέρια των πλανόδιων παλαιοπωλών, με ήρωες πραγματικούς ανθρώπους από άλλες εποχές…όμως πάντα ζωντανές και παρούσες… στο δικό μας καθημερινό περπάτημα…

Μια «απλή» ιστορία που κάτω από το επίχρισμα της πρώτης της καταγραφής κρύβει ανείπωτα και σκοτεινά μυστικά που μας υποχρεώνουν να κατεβάζουμε τα μάτια κοιτώντας με απόγνωση τη μάνα γη. Κρύβει μυστικά από την «δοξασμένη» και «δαφνοστεφή» πορεία του λαού μας. Κρύβει μυστικά χωμένα στις καρδιές των γονιών μας και στα κιτάπια των «κρατούντων», που μας μεταμορφώνουν σε απόλοιμους της ιστορίας μας που δεν γνωρίζουν πότε θα νοσήσουν.

Μέσα, λοιπόν, στον ορυμαγδό και την σύγχυση της ιστορίας μας εμφανίζεται και ο έρωτας, η κυρίαρχη δύναμη που σπρώχνει τη ζωή, την ομορφαίνει και ανατρέπει καταστάσεις, για όσο καιρό φτερουγίζει τα φτερά του…και χρωματίζει τις ημέρες  των  πρωταγωνιστών…

Φωτογραφίες

Πότε & Πού

Διέλευσις - Πολυχώρος Πολιτισμού

από 23/11 έως 18/01
Λέσβου 15 και Πόρου, Κυψέλη 11256
Τηλ: 210 8613739 Email: [email protected] Website: www.dieleusis.gr

Εισιτήρια: Είσοδος 12€ |άνεργοι, φοιτητές, άνω των 65, ΑμΕΑ: 10€
Πληροφορίες: 210 8613739

Ημέρες & Ώρες
Δ
Τ
Τ
Π
Π
Σ 21:00 (23/11 & 7, 21/12 & 4, 18/01)
Κ