Κλυταιμνήστρες

Δραματουργία: ΑΛΕΞΙΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ
Σκηνοθέτης: ΑΛΕΞΙΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ
Σκηνογραφία: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΒΟΣ
Κοστούμια: ΝΟΤΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ
Φωτισμοί: ΑΝΝΑ ΣΩΤΡΙΝΗ
Μουσική: ΜΑΡΙΛΙΑ ΜΕΡΣΙΝΙΑΔΗ
Χορογραφία: ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Κίνηση: ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Ερμηνεύουν: Αλεξία Πετροπούλου, Νάντια Ανθοπούλου, Άσπα Ανωγιάτη, Έμμυ Στυλιανίδου, Κατερίνα Χoλή
Τραγουδούν: ΝΑΝΤΙΑ ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ

Περιγραφή

Μια ιλαρωτραγωδία της Αλεξίας Πετροπούλου

Περισσότερα

Ο χώρος τηρεί όλες τις συστάσεις και λειτουργεί σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, για την διεξαγωγή των εκδηλώσεων σε κατάλληλες και ελεγχόμενες συνθήκες ασφαλείας σε σχέση με τον COVID-19. Ακολουθεί σχολαστικά όλα τα πρωτόκολλα υγιεινής και αποστάσεων, ώστε κανείς να μη διστάσει και στερηθεί το αγαθό της ψυχαγωγίας. Για τον λόγο αυτό, το φετινό καλοκαίρι ο Κήπος της Αλεξάνδρειας, σύμφωνα με τις νέες προδιαγραφές, μπορεί να δεχθεί max. 70 άτομα και είναι απαραίτητη η κράτηση θέσεων.

 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Μια σύντοµη και ανατρεπτική περιήγηση στην Mητριαρχική Κοινωνία των Ατρειδών. Ένα θεατρικό έργο για την γυναικεία πολυπλοκότητα. Ένας µεγαλειώδης πολιτισµός. Ο Μυκηναϊκός. Ο Πολιτισµός όµως που σηµατοδοτεί το τέλος της µητριαρχίας.
Η Κλυταιµνήστρα είναι το θύµα των Ηρακλειδών, είναι το θύµα µιας εποχής που φεύγει οριστικά. Είναι η γυναίκα που παραποιείται από την ιστορία, που συρρικνώνεται ο ρόλος της και αµφισβητούνται οι προθέσεις της.
Η πολύπλοκη προσωπικότητά της και οι ανασφάλειές της την κάνουν να παλινδροµεί ανάµεσα στο συναίσθηµα και τη λογική. Η ευφυία της όµως την βοηθάει να αντιληφθεί την επεκτατική πολιτική του Αγαµέµνονα και τις συνέπειές της.
Η γυναικεία φύση είναι συνώνυµη της δηµιουργίας, όµως το κύτταρο της δηλητηριάζεται από την υποτίµηση που δέχεται από το ισχυρό φύλο. Οδηγηµένη λοιπόν η αδικηµένη γυναίκα από την καταπίεση παίρνει πολλές φορές το νόµο στα χέρια της, χρησιµοποιώντας αθέµιτα µέσα προκειµένου να δικαιωθεί και να ανακτήσει την αξιοπρέπειά της. Το πέρασµα στη σύγχρονη εποχή, στο δεύτερο µέρος του έργου, αποδεικνύει ότι ο άνθρωπος εξελίσσεται πολύ αργά. Παραµένει ανά τους αιώνες προσκολληµένος στην ύλη και στις εφήµερες νίκες και κατακτήσεις. Οι κανούριες Κλυταιµνήστρες δεν διαφέρουν σε τίποτα από την παλιά, δέχονται την ίδια καταπίεση, αντιδρούν µε τον ίδιο τρόπο και υφίστανται την ίδια τιµωρία.

ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: ΔΑΦΝΗ ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΘΥΜΝΙΟΣ
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ Β’ ΜΕΡΟΥΣ: ΑΣΠΑΣΙΑ ΑΝΩΓΙΑΤΗ
STUDIO ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ HXOY «UNDERGROUND»
SPECIAL EFFECTS: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΛΟΓΓΟΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΚΟΥΡΗ
VIDEO ART: ΔΑΦΝΗ ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΚΟΥΡΗ
ΑΦΙΣΑ: ΝΑΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
PROMOTION: ΑΤΡΕΙΔΩΝ ΚΥΚΛΟΣ

ΠΑΡΑΓΩΓΗ «ΑΤΡΕΙΔΩΝ ΚΥΚΛΟΣ» ΚΟΙΝΣΕΠ
ΕΔΡΑ ΜΥΚΗΝΕΣ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝ
ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΛΑΔΣΤΩΝΟΣ 10 – ΑΘΗΝΑ
211 1839311, 6945831073

Φωτογραφίες