Κυνηγητό με τις σκιές

Αρχείο Παίχτηκε από 26/12/2019 έως 03/01/2020
στο Θέατρο της Ημέρας
Διάρκεια: 80’
Συγγραφέας: Φοίβος Μαρκαντώνης
Σκηνοθέτης: Ανδρομάχη Μοντζολή
Φωτισμοί: Γιώργος Σηφάκης
Κίνηση: Jurgen Kiriakis
Ερμηνεύουν: Μαριλένα Καμπιώτη, Ειρήνη Κολυδά, Μαρία Λεσιώτη, Φοίβος Μαρκαντώνης , Κωνσταντίνος Μητροβγένης, Δημήτρης Πάσιος

Περιγραφή

Το Θέατρο της Ημέρας θα παρουσιάσει για 4 μόνο παραστάσεις, το έργο του συγγραφέα και θεατρολόγου Φοίβου Μαρκαντώνη «Κυνηγητό με τις Σκιές».

Περισσότερα

Πρόκειται για μια σύνθεση από μικρά έργα και ταχυδράματα, ενορχηστρωμένα πάνω στον  θεματολογικό άξονα της αέναης περιπέτειας της ύπαρξης του σύγχρονου ανθρώπου και στη διαλεκτική σχέση του με τον εσωτερικό και εξωτερικό του κόσμο. Μέσα από την ψυχοδραματική διαδικασία, οι ήρωες συνομιλούν με το «είδωλό» τους,  μέσα από καθρέπτες που άλλοτε αποκαλύπτουν, άλλοτε παραμορφώνουν, παίζοντας ένα αγωνιώδες «κυνηγητό με τις σκιές» τους.  Τις «σκιές» της απόρριψης, της απώλειας, της νοσταλγίας… που προσπαθούν να υπερνικήσουν και  να λυτρωθούν.

Το σπονδυλωτό ως προς την δομή του σύγχρονο ελληνικό έργο, με ποιητική και αλληγορική διάθεση, προκρίνει το λυρισμό,  αλλά και την απέριττη, σκληρή και ανελέητη ατμόσφαιρα που περιβάλλει τις ανθρώπινες σχέσεις, που ξεδιπλώνονται μπροστά στον θεατή μέσα από  μια ατέρμονη εναλλαγή εικόνων και καταστάσεων.

Βοηθ. Σκηνοθέτη: Ελένη Καταλιακού

Φωτογραφίες