Μαρία Κάλλας - Μαθήματα θανάτου

Αρχείο Παίχτηκε από 10/10/2022 έως 19/12/2022
στο
Διάρκεια: 60'
Συγγραφέας: John Ardon
Μετάφραση: Βασίλης Θεοδώρου
Διασκευή: Βασίλης Θεοδώρου
Σκηνοθέτης: Βασίλης Θεοδώρου
Σκηνογραφία: Replica
Κοστούμια: Replica
Φωτισμοί: Γιάννης Κλειδέρης
Ερμηνεύουν: Βασίλης Θεοδώρου (Μαρία Κάλλας)
Φιλική συμμετοχή: Σωτηρία - Μαρία Τζαμαλή (Σοφία Παυλίδου), Θεόδωρος Φκιώλας (Μάσιμο Πασκουάλε)

Περιγραφή

Η παράσταση αρχίζει. Η Μαρία Κάλλας αρχίζει να διδάσκει, να διδάσκεται, να θυμίζει και να θυμάται… Η Μαρία στο τελευταίο μάθημα θεάτρου. Τελειώνοντας τη διδασκαλία, δεν έχει τίποτα άλλο να δώσει, τίποτα να πει. Δραπετεύει από όλα. Οι μαθητές της μοιρολογούν για το τέλος, σαν χορός αρχαίας τραγωδίας.. Ακολουθούν τα χνάρια της και τότε μόνο καταλαβαίνουν ότι το θέατρο είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Η ζωή της Μαρίας Κάλλας μέσα από τις αναμνήσεις της, την ώρα του σεμιναρίου φωνητικής.

Περισσότερα

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Βασίλης Θεοδώρου, πιστός στο ντοκουμέντο - θέατρο, παρουσιάζει στην τέταρτη συνεργασία του (Μαργαρίτα, Έμιλι Ντίκινσον, Τενεσί Ουίλιαμς) με τον πολυχώρο ProjectR stage, τις αναμνήσεις από την πολυτάραχη ζωή της απόλυτης ντίβας της όπερας, Μαρίας Κάλλας.

Βοηθός σκηνοθέτη: Δήμητρα Γεωργοπούλου
Επιμέλεια παραγωγής: Αντρέας Αριστοτέλους, Γιάννης Κλειδέρης
Δημιουργία αφίσας: Αγάπη Καλογιάννη, Φανούριος Καζάκης
Εκτύπωση προγράμματος: Angelakis digital
Επικοινωνία: Νατάσα Παππά

Φωτογραφίες

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ο κος Θεοδώρου απέδωσε πολύ καλά τον ρόλο του ως Κάλλας. Έδινε έμφαση στα σημεία που έπρεπε, στο παρελθόν (όμορφα σκηνοθετημένες οι σκηνές των αναμνήσεων και δοσμένες με τρόπο αυθεντικό και ρομαντικό), στις διδαχές, και στον τρόπο δημιουργίας άξιων μαθητών.. Το τέλος της μεγάλης ντίβας αναγνώσθηκε από τους ηθοποιούς. Ένα ενδιαφέρον θεατρικό..