Με Πυξίδα Το Χαρτί

Αρχείο Παίχτηκε από 17/11/2021 έως
στο Παραμυθίας
Διάρκεια: 180' με δύο διαλείμματα και συζήτηση

Περιγραφή

Αναγνώσεις και Καλέσματα ως  Ποιητικές Βραδιές στο Θέατρο Παραμυθίας (Παραμυθίας 27 και Μυκάλης, Κεραμεικός Αθήνα 10435) Ως έναρξη,  μία προσέγγιση  της  Τέταρτης Διάστασης του Γιάννη Ρίτσου με παρουσίαση -ανάγνωση, δραματοποίηση-  μερών των ποιητικών μονολόγων,  και η  σύνδεση μας  με τον τρέχοντα χρόνο και τις Ανάγκες του Σήμερα, μέσα από την ανάγνωση των ποιημάτων του  Φοίβου Μαρκαντώνη  (ποιητής, εκπαιδευτικός, συγγραφέας, […]

Περισσότερα

Αναγνώσεις και Καλέσματα ως  Ποιητικές Βραδιές στο Θέατρο Παραμυθίας (Παραμυθίας 27 και Μυκάλης, Κεραμεικός Αθήνα 10435)

Ως έναρξη,  μία προσέγγιση  της  Τέταρτης Διάστασης του Γιάννη Ρίτσου με παρουσίαση -ανάγνωση, δραματοποίηση-  μερών των ποιητικών μονολόγων,  και η  σύνδεση μας  με τον τρέχοντα χρόνο και τις Ανάγκες του Σήμερα, μέσα από την ανάγνωση των ποιημάτων του  Φοίβου Μαρκαντώνη  (ποιητής, εκπαιδευτικός, συγγραφέας, ηθοποιός)

Διοργανώτρια Εταιρεία Εκδήλωσης

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΛΥΣΗ

Συντελεστές

Χρήστος Πουσίνης, Σκηνοθέτης- Ηθοποιός

Φοίβος Μαρκαντώνης, Ποιητής - Εκπαιδευτικός- Συγγραφέας- Ηθοποιός

Χριστίνα Κεφαλογιάννη, Ηθοποιός

Αλίκη Ζωγράφου, Μουσικός- Ερμηνεύτρια- Ηθοποιός

Σοφία Σαββίδου, Ηθοποιός

https://www.theatrikilysi.com/theatrikilysi-1

Σκεπτικό Εκδήλωσης

Βραδιές με ποιήματα και  ποιητές, μυθιστορήματα, νουβέλες, θεατρικά, δοκίμια και  συγγραφείς, επιστημονικές μελέτες και μελετητές. Με στίχους και  στιχουργούς,  σενάρια και  σεναριογράφους, άρθρα ποικίλου ενδιαφέροντος και  αρθρογράφους,  ζωγραφική και ζωγράφους, μουσική και μουσικούς και συνθέτες. Με μύθους  και μυθογράφους.

ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΕΧΝΗΣ – ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΛΥΣΗ και το  ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ

Ανοίγουν τα παράθυρα της επικοινωνίας των ανθρώπων και της γνώσης, της έκφρασης και της εμπειρίας στην αναζήτηση ιδεών, μέσα από τις Αναγνώσεις και Καλέσματα  ως Βραδιές Ποίησης με τίτλο:

Με Πυξίδα Το Χαρτί

ΓΙΑΤΙ;

Για να νικήσει ο άνθρωπος μέσα από την καλλιτεχνική δημιουργία και έκφραση τα αρνητικά συναισθήματα: βία, απόσυρση , φόβο του θανάτου και την καταστροφή του εαυτού του και της ψυχής του από τον ίδιο τον άνθρωπο.

Σε όλο αυτό το δημιούργημα ο δρόμος είναι η προσέγγιση των θετικών αξιών: καλοσύνη, δικαιοσύνη, αγάπη σμιλεύοντας και μεταφέροντας αυτό το επίτευγμα στον εαυτό μας και σε όλη την κοινωνία και τους συνανθρώπους μας, για έναν καλύτερο κόσμο. Αυτές οι αξίες γίνονται δημιουργικές μέσα από την Εκδήλωση "Με Πυξίδα Το Χαρτί"  Αναγνώσεις και Καλέσματα ως Βραδιές Ποίησης   από τους διοργανωτές  Δρόμοι Τέχνης- Θεατρική Λύση στο  Θέατρο Παραμυθίας. Διότι  οι θετικές αξίες γίνονται αναπτύσσονται  μέσα από τον δρόμο της Τέχνης.

Φωτογραφίες