Με τις Μέλισσες ή με τους Λύκους

Δραματουργική επεξεργασία: Λυδία Λιοδάκη, Δανάη Λιοδάκη
Σκηνοθέτης: Δανάη Λιοδάκη
Σκηνογραφία: Νικόλας Κανάβαρης
Μουσική: Παύλος Κατσιβέλης, Γιώργος Χανός
Ερμηνεύουν: Γεράσιμος Γεννατάς

Περιγραφή

Η σκηνική πράξη «Με τις μέλισσες ή με τους λύκους», συνιστά μία καλλιτεχνική προσπάθεια απόδοσης της αγόρευσης του Θανάση Καμπαγιάννη, στην πολυσυζητημένη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Περισσότερα

Με τις Μέλισσες ή με τους Λύκους1

Ο Θανάσης Καμπαγιάννης, όπως και οι συντελεστές του έργου, δεν προσπαθεί μόνο να τεκμηριώσει την ενοχή της εθνικοσοσιαλιστικής οργάνωσης, και να πείσει το δικαστήριο για την παράνομη δράση της, αλλά και να φωτίσει την ύπαρξη δύο κόσμων:

Από τη μία ο κόσμος της ακραίας βίας των ισχυρών, του ρατσισμού, του μίσους και από την άλλη ο κόσμος της αλληλεγγύης, του αγώνα και της συντροφικότητας.

Η παράσταση παρουσιάζει το δραματουργικά επεξεργασμένο δικανικό κείμενο, με τον ήχο οργανωμένο σε μουσική, και το λόγο του Θανάση Καμπαγιάννη, μέσα από την ερμηνεία του ηθοποιού Γεράσιμου Γεννατά, να αποκαλύπτει τα αδικήματα που διέπραξε η οργάνωση από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα.

Το έργο παρουσιάστηκε τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2020, παράλληλα με την εξέλιξη της υπόθεσης στην πραγματική αίθουσα του δικαστηρίου και ενώ αρχικά είχε προγραμματιστεί για δύο μόνο ημέρες, παρατάθηκε τόσο ώστε την παρακολούθησαν πάνω από 4.000 θεατές.

Το φετινό καλοκαίρι επιστρέφει για λίγες παραστάσεις και το κοινό, όπως και οι δικαστές της υπόθεσης ένα χρόνο πριν, καλούνται να διαλέξουν, με ποιους είναι; Με τις μέλισσες ή με τους λύκους;

Φωτογραφίες: Μαριάννα Στεφανίτση

Σχεδίαση αφίσας: Πέτρος Βούλγαρης (https://www.facebook.com/petrosvoulgaris.illustration)

https://www.facebook.com/events/275083104406495

1 Η αγόρευση του Θανάση Καμπαγιάννη εκδόθηκε τον Φεβρουάριου του 2020 και κυκλοφορεί με τον τίτλο "Με τις Μέλισσες ή με τους Λύκους" από τις εκδόσεις Αντίποδες.

Φωτογραφίες