Μέχρι θανάτου

Αρχείο Παίχτηκε από 11/02/2017 έως 09/04/2017
στο Αθηναΐς
Διάρκεια: 95' με διάλειμμα
Κείμενο: Μάνος Τσότρας
Σκηνοθέτης: Μάνος Τσότρας
Ερμηνεύουν: Σταύρος Νικολαΐδης, Φαίδρα Δρούκα

Περιγραφή

Η ρομαντική κωμωδία «Μέχρι θανάτου» που υπογράφει ο σκηνοθέτης Μάνος Τσότρας βασίζεται στο «The owl and the pussycat του Bill Manhoff» και παρουσιάζεται κάθε Σαββατοκύριακο στην Αθηναΐδα.

Περισσότερα

Μπορεί ο διαπληκτισμός ενός διανοούμενου και μιας πόρνης  να οδηγήσει σ’ έναν έρωτα… Μέχρι θανάτου;

Η Ντόρις  (Φαίδρα Δρούκα) εισβάλλει πολύ θυμωμένη στο σπίτι του Φέλιξ (Σταύρος Νικολαΐδης), γιατί εξαιτίας του,  ο σπιτονοικοκύρης της  της έκανε έξωση. Ο Φέλιξ τη  λυπάται, νιώθει τύψεις και αποφασίζει να της παραχωρήσει το δωμάτιό του προσωρινά. Εκείνος παρουσιάζει τον εαυτό του ως συγγραφέα, παρόλο που δεν έχει εκδώσει ούτε ένα βιβλίο και στην πραγματικότητα δουλεύει ως υπάλληλος βιβλιοπωλείου.

Η Ντόρις συστήνεται ως μοντέλο παύλα ηθοποιός και μόνο part-time πόρνη. Μαζί θα περάσουν όλα τα συναισθήματα που γεννά ο έρωτας. Θα συγκρουστούν και θα αγαπηθούν στα όρια του θανάτου, σε μια «διαδρομή» που θα τους ωριμάσει,  ώστε να κατανοήσουν ότι, η άρνησή τους να παραδεχτούν ποιοι είναι πραγματικά, εμποδίζει να βρουν την ευτυχία μεταξύ τους. Ο Φέλιξ και η Ντόρις,  είναι ανάμεσά μας, ίσως είμαστε εμείς οι ίδιοι, δύο απόλυτα ρεαλιστικοί χαρακτήρες  που με τον αταίριαστο έρωτά τους αγγίζουν τις καρδιές των θεατών.

Συντελεστές
Σκηνογράφος-Ενδυματολόγος: Μαρία Καραθάνου
Φωτισμοί: Νίκος Καλατζής
Βοηθός Σκηνοθέτη: Γωγώ Μαρινάκου

18 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Παρακολούθησα την παράσταση την προηγούμενη εβδομάδα.Οι ερμηνίες και των δύο ηθοποιών πολύ καλές. Ευχάριστη γενικά η παράσταση αλλά ο χώρος αρκετά άβολος.Δεν βλέπαμε πολύ καλά γιατί όλα τα καθίσματα ήταν πάνω κάτω στο ίδιο ύψος.. παρολαυτά περάσαμε πολύ καλά. Ευχαριστώ θεατρομάνια για την πρόσκληση!

  2. Αρχικά το θέατρο ως χώρος είναι πάρα πολύ άβολο από άποψη καθισμάτων και οπτικής, αφού οι θέσεις είναι στο ίδιο επίπεδο ανά δυο σειρές. Η παράσταση είχε κάποιες δόσεις γέλιου , το σενάριο θύμιζε κάτι από pretty woman χωρίς να το συγκρίνω βέβαια, αλλά χωρίς ιδιαίτερο νόημα.Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση θεατρομάνια!!!

  3. Φανταστικοί οι ηθοποιοί. Τους γνώριζα μόνο από την τηλεόραση, αλλά διαπίστωσα ότι και στο θέατρο, που είναι πολύ πιο δύσκολο να κάνεις το κοινό να γελάσει, είναι υπέροχοι. Γελάσαμε πολύ αυθόρμητα, αβίαστα,η Φαίδρα Δρούκα και ο Σταύρος Νικολαίδης ήταν φυσικότατοι, ούτε στιγμή δεν μας έκαναν να βαρεθούμε ή να χάσουμε το ενδιαφέρον. Πραγματική κωμωδία, αξίζει να τη δει κανείς αν θέλει να ξεφύγει λίγο από την καθημερινότητα . Ευχαριστούμε πάρα πολύ το θεατρομάνια για τις προσκλήσεις..