Μέθοδος Γκρονχολμ

Αρχείο Παίχτηκε από 28/10/2017 έως 29/10/2017
στο Έναστρον
Διάρκεια: 105'
Μετάφραση: Τσατσαρώνη Μαρία
Σκηνοθέτης: Γιάννα Δ. Γκιώνη
Φωτισμοί: Ηλίας Τσαντός
Ερμηνεύουν: Άννα Αναστασοπούλου, Ηρακλής Α. Τάρλας, Άνθη Αγγελική, Παπαγιάννη Μαρία, Ανθή Βαρβαρίγγου

Περιγραφή

Το έργο του Γκαλθεράν αποτυπώνει τη σύγχρονη εργασιακή συνθήκη. Με αφορμή την καταγραφή των νέων σκληρών τεχνικών για την επιλογή προσωπικού που εφαρμόζουν κάποιες πολυεθνικές εταιρείες διερευνά πολύ βαθύτερα θέματα όπως το νέο μοντέλο ηθικής του ακραίου ατομικισμού που προτείνεται στους εργαζόμενους και των σχέσεων ανταγωνισμού που φτάνουν στα όρια του κοινωνικού κανιβαλισμού. Το σκοτάδι αυτής της σύγχρονης πραγματικότητας έρχονται να φωτίσουν η διάνοια του Γκαλθεράν, το χιούμορ και οι κωμικοί διάλογοι του κειμένου και οι τρομερά έξυπνοι και ευρηματικοί του  χαρακτήρες.

Περισσότερα

Η θεατρική ομάδα ο Ιλισός παρουσιάζει τη Μέθοδο Γκρόνχολμ του Ζορντί Γκαλθεράν.

Η θεατρική ομάδα Ιλισός: Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων με κέφι και πάθος για το θέατρο. Μας έφερε κοντά η ανάγκη να εκφράσουμε τη φαντασία και τη δημιουργικότητά μας μέσω της τέχνης και μπορούμε πλέον να είμαστε ευτυχείς που παρουσιάζουμε το υπέροχο δημιούργημα του Ζορντί Γκαλθεράν.

Η «Μέθοδος Γκρόνχολμ: Είναι ένα έργο σκληρό μα ταυτόχρονα κωμικό, που συναρπάζει με τις απανωτές ανατροπές του κειμένου και τα ψυχογραφικά στοιχεία των χαρακτήρων. Τέσσερις άνθρωποι, καθόλα διαφορετικοί, συναντώνται σε μια αίθουσα συνεδριάσεων μιας πολυεθνικής εταιρίας, προκειμένου να ανταγωνιστούν για την πιο υψηλή θέση: τη θέση του Γενικού Διευθυντή. Είναι τέσσερις και η θέση είναι μία. Όλοι παλεύουν για ένα σκοπό. Αλλά αν ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, τότε ποιος θα αγιάσει το σκοπό;

Σχεδιασμός Αφίσας: Γιάννα Α. Γκιώνη

1 ΣΧΟΛΙΟ