Μια δράκα δράκοι

Αρχείο Παίχτηκε από 12/03/2017 έως 12/03/2017
στο Ιδιόμελο
Διάρκεια: 60'

Περιγραφή

Η αφηγήτρια Νάγια Οικονομοπούλου και ο μουσικός Τάσος Αποστόλου, την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017, στις 12:00, στον Χώρο Τέχνης «Ιδιόμελο» (Μαρούσι), με μουσικές και παραμύθια μαγικά και ευτράπελα από την ελληνική λαϊκή παράδοση, θα καλωσορίσουν ατρόμητους μεγάλους και μικρούς, για να αναμετρηθούν όλοι μαζί με δράκους φοβερούς! Βοηθοί ακάματοι στο πλευρό τους θα είναι νιούτσικοι γενναίοι, παλικαράκια τυχερά και …ένας γάτης που μιλά!

Περισσότερα

Παραμύθια για ατρόμητους, μεγάλους και μικρούς.

Βιογραφικά: 
Η Νάγια Οικονομοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε μετάφραση στο Γαλλικό Ινστιτούτο και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και συνεργάστηκε με σημαντικούς εκδοτικούς οίκους.
Σύντροφοί της από την παιδική της ηλικία ήταν η Τρισεύγενη, η Πούλια κι ο Αυγερινός, ο Μπιλμέμ κι ο Μισοκοκκοράκης. Όταν κάποτε, από τύχη, συναπαντήθηκε με την Κατσιβέλα του παραμυθιού και τον Γιαννάκη, ευθύς τούς πήρε στο κατόπι και βρήκε τον δρόμο της στο δάσος με τα παραμύθια.
Αγαπά να αφηγείται, παραδοσιακά κυρίως, παραμύθια και μύθους σε μικρούς και μεγάλους, σε συντροφιές, βιβλιοθήκες, σχολεία, καφενεία, πολυχώρους και πολιτιστικά στέκια, και υλοποιεί την αφηγηματική δράση «Σπεροκαθίσματα – Παραμύθια κατ’ οίκον».

Ο Τάσος Αποστόλου ζει στην Αθήνα. Σπούδασε φιλοσοφία, παιδαγωγικά και ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και αρμονία με τον συνθέτη Μπάμπη Κανά.
Ως αυτοδίδακτος μουσικός, παίζει μια μεγάλη γκάμα οργάνων (μαντολίνο, βιολί, κιθάρα, πιάνο, τουμπελέκι, τύμπανα και φλάουτο). Σημαντικό στοιχείο της ενασχόλησής του με την μουσική είναι η έρευνα και ο πειραματισμός.
Ως μέλος πολλών μουσικών συνόλων, όπως τα Baroque Ensemble, Οδοιπόροι, Τρίο Σασπένς, συμμετέχει σε συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με ρεπερτόριο που κυμαίνεται από το μπαρόκ έως την παραδοσιακή μουσική.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ,ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΡΕΣ ΜΟΥ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΧΩΡΟΣ.ΤΟ ΙΔΙΟΜΕΛΟ ΣΤΕΓΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΝΕΟΚΛΑΣΙΚΗ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ. Ο ΧΩΡΟΣ ΜΙΚΡΟΣ ΑΛΛΑ ΖΕΣΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΙΣΤΙΚΟΣ.Η ΚΥΡΙΑ ΝΑΓΙΑ Η ΑΦΗΓΗΤΡΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Ο ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΕΥΕ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ.