Μια φορά κι ουδέποτε…

Αρχείο Παίχτηκε από 17/10/2015 έως 18/10/2015
στο Baumstrasse
Διάρκεια: 90'
Χορεύουν: Marina Epp,Iphigenia Vogiatzaki, Clio K. , Sebastian Liljedahl,Yannis Mitsos,Tony Dionys Segers,Marianna Tsagaraki

Περιγραφή

Αυτό που συνδέει τους χορευτές που θα πάρουν μέρος στο καλλιτεχνικό γεγονός που οργανώνει το Εργαστήρι Butoh του Βερολίνου είναι η επιθυμία τους να ανακαλύψουν και να αναδείξουν τον προσωπικό τους χορό και την προσωπική τους έκφραση. Εμπνευόμενοι από το Butoh, θέτουμε υπό αμφισβήτηση την συμβατική αντίληψη περί ωραίου, στοχεύοντας στην υπέρβαση των αποδεκτών μορφών και αντιλήψεων, του προσδιορισμένου και αναμενόμενου.

Περισσότερα

«Η τέχνη δεν αναπαράγει τα ορατά πράγματα, η τέχνη κάνει τα πράγματα ορατά»
Paul Klee

Αυτό που συνδέει τους χορευτές που θα πάρουν μέρος στο καλλιτεχνικό γεγονός που οργανώνει το Εργαστήρι Butoh του Βερολίνου είναι η επιθυμία τους να ανακαλύψουν και να αναδείξουν τον προσωπικό τους χορό και την προσωπική τους έκφραση. Εμπνευόμενοι από το Butoh, θέτουμε υπό αμφισβήτηση την συμβατική αντίληψη περί ωραίου, στοχεύοντας στην υπέρβαση των αποδεκτών μορφών και αντιλήψεων, του προσδιορισμένου και αναμενόμενου. 

Η δημιουργική μας δουλειά έγκειται στην επαναλαμβανόμενη προσπάθεια να απελευθερώσουμε το φυσικό μας σώμα ώστε να βρει το σχήμα της έκφρασης του. Αυτή ακριβώς η διαδικασία είναι για μας ο χορός. Θέλουμε να επιστρέψουμε στη φυσική μας υπόσταση, στα όνειρα και τις επιθυμίες μας, την αδυναμία, το άδειο μας κέλυφος, να ελαχιστοποιήσουμε την ύπαρξη μας και να την ανακαλύψουμε ξανά αφυπνίζοντας την σωματική φαντασία μας. Το σώμα μας με τις αισθήσεις και την αντιληπτικότητά του θα γεννήσει εικόνες, θα αποκτήσει παρουσία, θα δημιουργήσει μια άλλη ατμόσφαιρα. 

Για δυο συνεχόμενες βραδιές, επτά χορευτές/επιτελεστές θα δείξουν την χορευτική τους τέχνη.
Dancers: Marina Epp (Germany)
Iphigenia Vogiatzaki (Greece / Germany)

Clio K. (Greece) - Harpist
Sebastian Liljedahl ( Sweden)
Yannis Mitsos (Greece)
Tony Dionys Segers (Belgium)
Marianna Tsagaraki (Greece

Εργαστήρι Butoh Βερολίνου
Απόδοση στα ελληνικά: Μιράντα Τερζοπούλου