Μηχανικοί καταρράκτες

Διάρκεια: 90'
Συγγραφέας: Σώτη Τριανταφύλλου
Σκηνοθέτης: Σταμάτης Πατρώνης
Ερμηνεύουν: με σειρά εμφάνισης: Μαρία Κοντοδήμα, Ορέστης Τρίκας, Νίκος Γκάνος, Ρομίνα Κατσικιάν, Γιάννης Μυλωνάς, Σωτήρης Ταχτσόγλου, Δήμητρα Τάμπαση.

Περιγραφή

Η νουβέλα της Σώτης Τριανταφύλλου "Μηχανικοί Καταρράκτες" (εκδόσεις Πατάκη, Νοέμβριος 2014) παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο την περσινή θεατρική περίοδο και  τιμήθηκε με το βραβείο «Καλύτερο Θεατρικό Έργο» στα Queer Theater Awards 2016.

Περισσότερα

"…όλοι οι άνθρωποι είναι προβλέψιμοι - εκτός από τις περιπτώσεις όπου είναι εντελώς απρόβλεπτοι…"

Στο Από Μηχανής Θέατρο παρουσιάζεται από τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου η παράσταση "Μηχανικοί Καταρράκτες" της Σώτης Τριανταφύλλου, σε σκηνοθεσία Σταμάτη Πατρώνη.

Ο Σαλ, ένας νεαρός άντρας από το Μεκάνικ Φόλς, αποφασίζει να γίνει απρόβλεπτος απέναντι στην "κανονικότητα" διασχίζοντας τη χώρα με προορισμό τη Τιχουάνα στο Μεξικό, όπου σκοπεύει να υποβληθεί σε επέμβαση αλλαγής φύλου και να μεταμορφωθεί στον αληθινό του εαυτό, τη Σάλλυ.

Οδηγεί, συναντά και συναντιέται με ανθρώπους, με το παρελθόν του, με τους φόβους του, με τις καταπιεσμένες επιθυμίες και την προσωπική αλήθεια.

Βάζει ταχύτητα, πατάει το γκάζι, η πινακίδα της Σέβυ γράφει Sally80 κι έχει ζωγραφισμένο ένα κουκουνάρι, σύμβολο του Μέιν κι ο Σαλ μας προσκαλεί να τον ακολουθήσουμε σε αυτό το ταξίδι...

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία – Θεατρική Απόδοση – Μουσική Επιμέλεια: Σταμάτης Πατρώνης
Επιμέλεια Σκηνικού-Κοστουμιών: Κατερίνα Παπανικολάου
Φωτισμοί: Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου
Βοηθός Σκηνοθέτης: Μαρίνα Γερμανού
Φωτογραφίες: Μιχάλης Ρουμπής

Το φόρεμα της παράστασης είναι BLAMEYOURDAZE.

Ευχαριστούμε το Überness για τη φιλοξενία της φωτογράφισης.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Απίστευτη παράσταση... Μια ιστορία που πρέπει να παρακαλουθησετε ολοι! Ο Ορέστης είναι ένας καταπληκτικός ηθοποιός που ερμηνευει μαγικά έναν δύσκολο ρόλο!! Ο Νίκος Γκανος στην πρώτη του επαφή με το σανιδι είναι παρά πολύ καλός. Κατάφερε να με κάνει να πιστέψω ότι όντως έχει ξύλινο πόδι και να μπω στην ψυχοσύνθεση του. Τα σκηνικά απλά και Όλοι οι συντελεστες της παραστασης με έκαναν να ταξιδέψω μαζί τους και είναι ένα θεατρικό που θα παρακολουθουσα ξανά με ευχαρίστηση!!!