Να πλημμυρίσει ο κόσμος φως

Αρχείο Παίχτηκε από 13/05/2016 έως 13/05/2016
στο Παλλάς
Τραγουδούν: Φωτεινή Δάρρα. Και ο Θανάσης Αλευράς

Περιγραφή

Την Παρασκευή 13 Μαΐου ο σημαντικός συνθέτης και η σύγχρονη ερμηνεύτρια, που εμπιστεύθηκε η Αγαθή Δημητρούκα για τον κύκλο τραγουδιών του Νίκου Γκάτσου «Λουλούδι στη φωτιά», θα βρεθούν στο Παλλάς για να παρουσιάσουν μαζί το έργο «Η Παγωμένη Θεατρίνα», αλλά και τραγούδια τους, που έχουν αγαπηθεί από το κοινό, σε μία μουσική παράσταση με τον τίτλο «Να πλημμυρίσει ο κόσμος φως».

Περισσότερα

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ - ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΑΡΡΑ

Μαζί τους ο Θανάσης Αλευράς

Νίκος Γκάτσος: «Να πλημμυρίσει ο κόσμος φως»

darra_papad4469

«Η παγωμένη θεατρίνα» παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο ιστορικό θέατρο Παλλάς κάτω από την μπαγκέτα του Δημήτρη Παπαδημητρίου, όπως ακριβώς είχε παρουσιαστεί πριν χρόνια το «Λουλούδι στη φωτιά» και η Φωτεινή Δάρρα καλείται να τραγουδήσει και πάλι Νίκο Γκάτσο, μετά τις μεγάλες επιτυχίες «Τρέχει το νερό» και «Παρασκευή μεγάλη».

«Η παγωμένη θεατρίνα» είναι το τρίτο κατά σειρά έργο του Νίκου Γκάτσου που μελοποιεί ο συνθέτης - έχουν προηγηθεί το «Λουλούδι στη φωτιά» και οι «Μέρες Επιταφίου» - και αποτελεί ένα έργο όχι μόνο πολύ μοντέρνο, αλλά και προφητικό με τη ματιά του Γκάτσου στο 2016. Είναι μία ακόμα από τις παρακαταθήκες του μεγάλου ποιητή και στιχουργού που δεν πρόλαβε να συνθέσει ο Μάνος Χατζηδάκις και ήταν γραμμένο για τον Γιώργο Μαρίνο.

Μαζί τους εμφανίζεται ο ταλαντούχος Θανάσης Αλευράς και παίζει το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων και η Λαϊκή ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής.

Συμμετέχουν επίσης: Ο Μουσικός Όμιλος των Αρσακείων – Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης & η Χορωδία GraduArti (Απόφοιτοι των Αρσακείων Σχολείων)

Διδασκαλία-Χορωδιακή Επεξεργασία κ. Χριστίνα Βαρσάμη-Κούκνη.

Στο δεύτερο μέρος της παράστασης θα παρουσιαστούν τραγούδια από την κοινή μουσική δημιουργία των δύο καλλιτεχνών, αλλά και τραγούδια που χαρακτηρίζουν την μέχρι τώρα πορεία τους μέσα από μεγάλες συνεργασίες με ερμηνευτές και σπουδαίους συνθέτες.

Στην έναρξη  της παράστασης η Φωτεινή Δάρρα και ο Δημήτρης Παπαδημητρίου θα παρουσιάσουν τη νέα συνθέτρια Ειρήνη Βαλεντίνοβα-Ζαμάνου σε ένα δεκάλεπτο πρόγραμμα με δικές της συνθέσεις.

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΑΘΗΝΑΪΚΑ ΘΕΑΤΡΑ Α.Ε. – ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ