Νεκυία - Έκ-σταση

Κείμενο: Μουσική αφήγηση σε κείμενα Ομήρου και Παπαδιαμάντη
Σκηνοθέτης: Φένια Παπαδόδημα
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου
Μουσική: Φένια Παπαδόδημα
Ερμηνεύουν: Φένια Παπαδόδημα, Ευθύμης Χαλκίδης, Χριστίνα Κωστέα, Χρυσαλένα Παπαχριστοπούλου, Παυλίνα Ζάχρα
Τραγουδούν: Φένια Παπαδόδημα
Παίζουν μουσική: Φένια Παπαδόδημα (γκόνι-αφρικάνικη άρπα, λαούτο, λούπες), Γιώργος Παλαμιώτης (ηλεκτρικό μπάσο), Γιάννης Παπαδόπουλος (πιάνο), Λεωνίδας Σαραντόπουλος (φλάουτο), Παναγιώτης Κωστόπουλος (τύμπανα)

Περιγραφή

Μετά την επιτυχία της μουσικής παράστασης “Όταν σε λίγο κατεβήκαμε στη θάλασσα”, που παρουσιάστηκε τον Ιούνιο στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών,  η Φένια Παπαδόδημα δημιουργεί σε συνεργασία με τέσσερις νέους ηθοποιούς τη θεατρική ομάδα- φωνητικό σύνολο ‘’Tραγούδια από τον πρώτο όροφο’’. Η νεοσύστατη ομάδα συνεργάζεται με τέσσερις μουσικούς, δημιουργώντας μία εντελώς πρωτότυπη εκστατική μουσική αφήγηση πάνω σε πειραματισμούς της σύγχρονης jazz και σε κείμενα του Ομήρου και του Παπαδιαμάντη.

Περισσότερα

Με οδηγό τον Λόρκα και αρχαία ελληνικά κείμενα

Μουσική έκσταση και παλμική αναπαραγωγή του ομηρικού λόγου. Πολυρυθμίες και ηχοχρώματα που μας ταξιδεύουν στην Αφρική και τη μεσόγειο στα χνάρια του μυθικού Οδυσσέα. Αναβιώνοντας αποσπάσματα της Οδύσσειας (α’, ε’ και λ’ ραψωδίες σε μετάφραση Δ. Μαρωνίτη), θέλουμε να ζήσουμε μαζί με τον θεατή – ακροατή ένα συγκλονιστικό και υπερβατικό ταξίδι μέθεξης, μέσα από τη μουσική και το λόγο, μέσα από τις εκρήξεις του ρυθμού και τη γαλήνη του απόηχου των κυμάτων.

Ο Οδυσσέας με τον συμβολικό του θάνατο, την κατάβαση στον Άδη, δεν φοβάται το δεύτερο αληθινό θάνατο. Είναι μυημένος στον πιο σύνθετο και εκστατικό όλων των ρυθμών: στις μεταμορφώσεις της ίδιας της ζωής.

Σύλληψη-Μουσική σύνθεση-Σκηνοθεσία: Φένια Παπαδόδημα
Σύμβουλος σκηνογραφίας: Όλγα Μπρούμα
Βοηθός σκηνοθέτη: Εύα Βαμβακά
Φωτογραφικό υλικό-βίντεο: Ελπινίκη Βουτσά

Δύο από τις συνθέσεις της παράστασης είναι του Γιώργου Παλαμιώτη

Συμπαραγωγή με την “ΜΑΡΙΝΑ ΑΜΚΕ”

Βίντεο