1096

Ντέστινυ

Αρχείο Παίχτηκε από 19/10/2019 έως 08/12/2019
στο Αργώ
Διάρκεια: 70'
Συγγραφέας: Άκης Δήμου
Σκηνοθέτης: Χρύσα Καψούλη
Σκηνογραφία: Χριστόφορος Κώνστας@ Xsquare DesignLab
Κοστούμια: Ανδρονίκη Τζάρτζαλου
Φωτισμοί: Χρήστος Μπαλαγιάννης
Κίνηση: Κωνσταντίνα Μπάρκουλη
Ερμηνεύουν: Εμμανουέλλα Κοντογιώργου (Άννα), Κασσάνδρα Τζάρτζαλου (Ρεβέκκα)

Συμμετέχει στον ρόλο του Ντέστινυ ο Γιώργος Ημέρης.

Περιγραφή

H γλυκόπικρη κωμωδία του Άκη Δήμου «Ντέστινυ» παρουσιάζεται σε σκηνοθετική επιμέλεια της Χρύσας Καψούλη, με την Εμμανουέλλα Κοντογιώργου και την Κασσάνδρα Τζάρτζαλου, από τις 19 Οκτωβρίου και κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21:00 στο Small Argo full of Art.

Περισσότερα

«Τι να το κάνω το δαχτυλίδι; Εγώ για το χάδι πήγαινα».

Η Άννα και η Ρεβέκκα, δύο κολλητές φίλες, συζητούν μόνες σ’ ένα μπαλκόνι κάπου στην Αθήνα, με ήχους αυγουστιάτικους, μια τράπουλα, καρυδάκι γλυκό, πολύ κρασί και τη συνεχή προσμονή της άφιξης ενός άνδρα – πεπρωμένου, του Ντέστινυ.

Δύο γυναίκες που παλεύουν ν’ αγαπηθούν χωρίς να ξέρουν τον τρόπο. Δύο φιλενάδες που σκηνοθετούν τη ζωή τους με αφορμή έναν άντρα από το παρελθόν. Σαν παιδιά που παίζουν με τις κούκλες τους και τις βάζουν να κάνουν ό,τι εκείνες ονειρεύονταν να ζήσουν. Ένας άντρας που φοράει λινό. Σαν τον έρωτα που λαχταρούν να ζήσουν  και τον ψάχνουν αδέξια σε άντρες με αισθήματα polyester, που ταξιδεύουν εξαρχής με εισιτήριο μετ’ επιστροφής. Κι εκείνες είναι οι προσωρινές στάσεις, οι παρενθέσεις τους, ενώ θα ήθελαν να είναι το λιμάνι τους, τα θαυμαστικά τους.

Μια κωμωδία παρεξηγήσεων, βαθιά υπαρξιακή. Μια τράπουλα που ανοίγει και ξανανοίγει. Επίμονα, φανατικά, εναγώνια. Κρατώντας πάντα το αποφασιστικό της χαρτί κλειστό.

Δεκατρία χρόνια μετά την τελευταία του παρουσίαση στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης το «Ντέστινυ» του Άκη Δήμου επιστρέφει για να μας θυμίσει ότι καμιά φορά η αποτυχία να βρεις το ιδανικό μπορεί να σε οδηγήσει να κάνεις το άλμα στη ζωή που επιθυμείς.

Βοηθός σκηνοθέτη: Βαγγέλης Βογιατζής
Φωτογραφίες - Poster: Xsquare DesignLab
Παραγωγή: Εταιρεία Θεάτρου «Σπίτι Της»
Curator: Χρύσα Καψούλη

Φωτογραφίες

2 ΣΧΟΛΙΑ