Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας

Αρχείο Παίχτηκε από 01/07/2016 έως 11/09/2016
στο Βασιλικό θέατρο (Θεσσαλονίκη)
Συγγραφέας: Δημητρίος Κορομηλάς
Σκηνοθέτης: Σταμάτης Φασουλής
Ερμηνεύουν: (με αλφαβητική σειρά): Σταυρούλα Αραμπατζόγλου, Μομώ Βλάχου, Μιχάλης Γούναρης, Αναστασία Δαλιάκα, Αριστοτέλης Ζαχαράκης, Νίκος Καπέλιος, Μαρία Καραμήτρη, Γιώργος Κολοβός, Δημήτρης Κολοβός, Φιλαρέτη Κομνηνού, Μαριάννα Λαγουρού, Λευτέρης Λιθαρής, Νικόλας Μαραγκόπουλος, Δημήτρης Μορφακίδης, Γιολάντα Μπαλαούρα, Φούλης Μπουντούρογλου, Νίκος Νικολάου, Λίλιαν Παλάντζα, Ρούλα Παντελίδου, Χάρης Παπαδόπουλος, Παναγιώτης Παπαϊωάννου, Μαριάννα Πουρέγκα, Κώστας Σαντάς, Δημήτρης Σιακάρας, Μιχάλης Σιώνας, Βασίλης Σταυρόπουλος, Έφη Σταμούλη, Χρύσα Τουμανίδου, Γιάννης Τσάτσαρης, Δημήτρης Τσιλινίκος, Θάνος Φερετζέλης, Ορέστης Χαλκιάς, Ταξιάρχης Χάνος.

Περιγραφή

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος το καλοκαίρι του 2016 θα παρουσιάσει το έργο του Δημητρίου Κορομηλά «Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας», σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή. Πρεμιέρα την Παρασκευή 1η Ιουλίου για το έργο του Δημητρίου Κορομηλά «Ο Αγαπητικός της βοσκοπούλας», την παραγωγή του ΚΘΒΕ που έρχεται στο Βασιλικό Θέατρο και θα  μείνει όλο το καλοκαίρι…

Περισσότερα

 

Η παράσταση θα παρουσιαστεί, σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή, στην κλιματιζόμενη αίθουσα του Βασιλικού Θεάτρου, στη Θεσσαλονίκη από 1 Ιουλίου έως 9 Σεπτεμβρίου με υπέρτιτλους στην αγγλική και στη ρωσική γλώσσα.

Στόχος του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος αυτό το καλοκαίρι είναι μέσα από τις παραστάσεις του τόσο το κοινό της Θεσσαλονίκης όσο και οι «επισκέπτες» της πόλης μας να γνωρίσουν το λόγο για τον οποίο η χώρα μας είναι η «μητέρα» του Παγκόσμιου Θεάτρου. Είναι σημαντικό για εμάς, το θέατρο να μπει στη  συνείδηση του κόσμου και να γίνει η πρώτη επιλογή του κάθε επισκέπτη της πόλης μας ως ένας ακόμη τρόπος να γνωρίσει καλύτερα τον τόπο μας, την ιστορία μας, την κληρονομιάς μας.

Για το λόγο αυτό ισχύουν ειδικές τιμές & συνεργασίες με τα μεγαλύτερα μουσεία της πόλης καθώς και με την  Πολιτιστική γραμμή του ΟΑΣΘ αλλά και την εταιρεία περιήγησης Θεσσαλονίκης SightSeeing».

Με την επίδειξη του εισιτηρίου του:

Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης,
Moυσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης,
Μουσείου Λευκού Πύργου,
Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στη Μονή Λαζαριστών,
Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης στην Αποθήκη Β1
καθώς και του εισιτηρίου της Πολιτιστικής Γραμμής του ΟΑΣΘ
και της εταιρείας περιήγησης Θεσσαλονίκης «SightSeeing»
παρέχεται τιμή εισιτηρίου 5€ για την παράσταση «Ο Αγαπητικός της Βοσκοπούλας».

«Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας» είναι η απόλυτη ιστορία αγάπης, με φόντο την ελληνική ύπαιθρο και ήρωες βοσκοπούλες και πιστικούς, τσέλιγκες και χωριατοπούλες, πλούσιους και φτωχούς, νέους και γέρους, που μπλέκονται όλοι μαζί σε ένα κουβάρι έρωτα, πάθους, παρεξηγήσεων, μυστικών και ανατροπών.

Το έργο του Δημητρίου Κορομηλά, γραμμένο σε ιαμβικό δεκαπεντασύλλαβο, με αποκορύφωμα το θρυλικό τραγούδι «Μια βοσκοπούλα αγάπησα, μια ζηλεμένη κόρη», μιλά για τη χαμένη μας αθωότητα, συγκινεί με την αυθεντικότητά του και παραμένει διαχρονικό.

Από το 1891 που πρωτοπαρουσιάστηκε το βουκολικό «δραματικόν ειδύλλιον Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας» είναι ένα από τα πιο αγαπημένα έργα του νεοελληνικού ρεπερτορίου. Στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος έχει ανέβει μόνο μία φορά, το 1974, σε σκηνοθεσία του Κωστή Μιχαηλίδη.

Φέτος το καλοκαίρι, τη νέα σκηνοθεσία υπογράφει ο δαιμόνιος Σταμάτης Φασουλής, που το όνομά του και μόνον εγγυάται μια ευφυή, τρυφερή και τολμηρή προσέγγιση στο έργο. Μαζί του σπουδαίοι συνεργάτες: ο Μανόλης Παντελιδάκης (σκηνικά και κοστούμια), ο Θοδωρής Οικονόμου (μουσική), ο Δημήτρης Παπάζογλου (χορογραφίες) κι ο Σάκης Μπιρμπίλης (φωτισμοί).

Το ΚΘΒΕ με την παράσταση αυτή καλωσορίζει μετά από 13 χρόνια απουσίας την πρωταγωνίστριά του Φιλαρέτη Κομνηνού! Συμπρωταγωνιστούν ο Ταξιάρχης Χάνος, η Έφη Σταμούλη, ο Κώστας Σαντάς, ο Δημήτρης Κολοβός σε ένα θίασο 35 ηθοποιών.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί στην κλιματιζόμενη αίθουσα του Βασιλικού Θεάτρου, στη Θεσσαλονίκη από 1 Ιουλίου έως 11 Σεπτεμβρίου με υπέρτιτλους στην αγγλική και στη ρωσική γλώσσα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής
Σκηνικά-Κοστούμια: Μανόλης Παντελιδάκης
Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου
Χορογραφίες: Δημήτρης Παπάζογλου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Στάθης Βούτος
Βοηθός σκηνογράφου- ενδυματολόγου: Χαρά Τσουβαλά
Οργάνωση παραγωγής: Φιλοθέη Ελευθεριάδου

Ώρες λειτουργίας ταμείων:

Βασιλικό Θέατρο: Τρίτη–Κυριακή 8:30-21:30

Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών: Τετάρτη–Κυριακή 16:30-21:30

Μονή Λαζαριστών: Τετάρτη–Κυριακή 16:30-21:30