Ο άνδρας με την πουά γραβάτα

Αρχείο Παίχτηκε από 16/03/2016 έως 21/04/2016
στο Αυλητής Art
Διάρκεια: 60'
Συγγραφέας: Ελ Ρόι + ΑΒΓ
Σκηνοθέτης: Ελ Ρόι + ΑΒΓ
Ερμηνεύουν: Αντώνης Καλομοιράκης, Δημήτρης Όθωνας Φουτσιτζής

Περιγραφή

Ο Ιάκωβος Λέδερμαν, είναι 33 χρονών. Εργένης, καταξιωμένος και οικονομικά ευκατάστατος. Αποφασίζει να βάλει τέλος στη ζωή του, πηδώντας από τον 24ο όροφο της εταιρείας, όπου εργάζεται. Το ερώτημα είναι ένα…
- Γιατί αυτοκτονείτε, κύριε;
- Γιατί προφανώς δεν είμαι ευτυχισμένος…

Περισσότερα

Μία μαύρη κωμωδία που πραγματεύεται σύγχρονα ζητήματα, όπως την ευτυχία, την ανασφάλεια, τη θρησκεία, την ανθρώπινη προσπάθεια, την κατ’ αυτόν τον τρόπο ζωή, την ανάθεση των ευθυνών καθώς και την αποποίησή τους από τον σύγχρονο άνθρωπο.

Πώς ο άνθρωπος να είναι ελεύθερος όταν ζει εγκλωβισμένος σε συνθήκες και συμβάσεις, οι οποίες δεν του επιτρέπουν να εκφραστεί πραγματικά, παρά μόνο μέσα από μια συγκεκριμένη δεοντολογία; Ο φόβος της απόρριψης, η αδυναμία να ορίσει κανείς τον εαυτό του, όλα αυτά τα θέματα απασχολούν τον Ιάκωβο Λέδερμαν. Κι είναι διατεθειμένος να τα αλλάξει… αλλά έχει ήδη πέσει από τον ουρανοξύστη.

Ποια είναι η σωστότερη στιγμή για να αλλάξουν τα πράγματα αν δεν είναι η στιγμή της αδυναμίας; Της απογοήτευσης;

Ένα έργο χιουμοριστικό που έρχεται να συναρπάσει, να προβληματίσει, να συγκινήσει μέσα από καταστάσεις που ξεπερνούν την πραγματικότητα ή είναι οι ίδιες μια πραγματικότητα.

Ιάκωβος: Αντώνης Καλομοιράκης
Ρόμπερτ Άουερ Σόπεν: Δημήτρης Όθωνας Φουτσιτζής
Φωνή εκφωνήτριας δελτίου ειδήσεων: Ηρώ Βερβεράκη
Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Πατσουράκης
Παραγωγή: ΤΕΧΝΕΣ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Έργο με πολύ καλή ροή, καλούς ρυθμούς, μεταβάσεις, συναισθηματικές κλιμακώσεις και πολύ γέλιο. Τα θέματα που πραγματεύεται είναι κυρίως υπαρξιακά, μέσα από μια πιο κωμική ματιά. Δύο νέοι ηθοποιοί με πολύ ταλέντο που σε κρατάνε καθηλωμένο μέχρι το τέλος. Το συστήνω ανεπιφύλακτα!