Ο άνθρωπος έσπασε

Αρχείο Παίχτηκε από 12/05/2016 έως 12/05/2016
στο Death Disco
Συγγραφέας: Σταύρος Σταυρόπουλος
Σκηνοθέτης: Σταύρος Σταυρόπουλος
Ερμηνεύουν: Τόνια Κοσμαδάκη, Χαρά Τσιώλη

Περιγραφή

Ένας θεατρικός μονόλογος. Από δύο. Για έναν. Δύο γυναίκες. Ένας χρόνος. Αιώνιος. Δύο φορές. Για δύο ζωές. Δύω. Δύο. Καμία.
Ό, τι χάσαμε, θα το χάνουμε για πάντα.

Περισσότερα

Ο άσαρκος λόγος. Το σάρκινο είδωλο. Ο σπασμένος καθρέφτης. Τα ακίνητα βήματα. Η αριθμητική εξομολόγηση. Τα κρυμμένα περιστατικά.  Οι βέβαιες ημερομηνίες.  Τα πολλά είδωλα. Η δικαιολογία της μνήμης. Η αφορμή της λογοτεχνίας.  Τα άρρωστα ρήματα. Η συνεχιζόμενη σάρκα. Η πόζα. Τα ξύλινα μέλη. Το ανύπαρκτο στόμα. Τα υποχρεωμένα μάτια. Οι άσχημοι βάτραχοι. Οι νεκρές νεράιδες.  Το φλεγόμενο μένος. Το φλεγόμενο μίσος. Το φλεγόμενο μέλος. Που κάηκε. Πριν. Πάντα. Χωρίς. Η μία αλήθεια. Τα δύο σχήματα. Η καμία ποίηση. Ο κανένας εαυτός. Που είναι. Διαιωνίζεται. Συνεχίζει.  Εκεί. Εμένα. Εις βάρος. Εις βάθος. Εις βάλτος. Αφόρητα όχι. Άσκοπα. Που. Επειδή. Η αφοσίωση. Που δεν. Δεν. Δεν. Ο καιρός που δεν ήσουν. Που όχι. Ποτέ. Τώρα. Πριν. Η πορεία. Συνθήκη. Αλήθεια. Πια. Ασκεπής. Σε. Με. Όταν.

Πια. Η ποίηση. Ρέκβιεμ. Σε. Με. Ποτέ. Το θέατρο. Αν.

Στα decks και στα φώτα: Γιώργος Σαφελάς
Projections - Οπτικά εφέ: Γιάννης Τάσιος
Φωτογραφίες - Video: Χρήστος Μαθιουδάκης
Σκηνοθεσία, σκηνογραφία, ενδυματολογική και μουσική επιμέλεια: Σταύρος Σταυρόπουλος

*Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γαβριηλίδη

Ο Σταύρος Σταυρόπουλος έχει εκδώσει 19 βιβλία. Δύο απ’ αυτά έχουν μεταφερθεί στο θέατρο.

Η Χαρά Τσιώλη τελείωσε με υποτροφία την Δραματική σχολή Αθηνών Γ. Θεοδοσιάδη το 2008 και από τότε εργάζεται ως ηθοποιός, stand up comedian,  casting director στον κινηματογράφο, την τηλεόραση και τη διαφήμιση, συγγραφέας στο θέατρο και στην παραγωγή τηλεοπτικών και διαφημιστικών προγραμμάτων.

Η Τόνια Κοσμαδάκη έχει ολοκληρώσει τα μαθήματα αυτοσχεδιασμού της Ελένης Σκότη στο Θέατρο Επί Κολωνώ και γράφει ποίηση.