Ο Γορίλας και η Ορτανσία

Αρχείο Παίχτηκε από 20/11/2017 έως 26/12/2017
στο Βικτώρια
Διάρκεια: 100' (με διάλειμμα 10 λεπτών)
Συγγραφέας: Ιάκωβος Καμπανέλλης
Σκηνοθέτης: Κατερίνα Πολυχρονοπούλου
Σκηνογραφία: Κατερίνα Καμπανέλλη
Κοστούμια: Κατερίνα Καμπανέλλη
Μουσική: Σταύρος Τσουμάνης
Ερμηνεύουν: (αλφαβητικά) Θωμάς Βούλγαρης, Χαρά Ζησιμάτου, Γιάννης Νικολάου, Ιάσονας Χριστοδούλου

Περιγραφή

Στο πλαίσιο του αφιερώματος στον μεγάλο θεατρικό συγγραφέα Ιάκωβο Καμπανέλλη, παρουσιάζεται το σχετικά άγνωστο έργο του Ο Γορίλας και η Ορτανσία.

Περισσότερα

Εκτάκτως την Τρίτη 21/11 μαζί με την παράσταση θα γίνει και η πρώτη ομιλία για τον Ιάκωβο Καμπανέλλη στα πλαίσια του αφιερώματος στον μεγάλο συγγραφέα. Οι θεατές της Τρίτης θα έχουν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν και να γνωρίσουν καλύτερα το έργο του.
Ομιλητές

Βάλτερ Πούχνερ, ομότιμος καθηγητής θεατρολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Γιώργος Πεφάνης, αναπληρωτής καθηγητής φιλοσοφίας και θεωρίας του θεάτρου και του δράματος στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και κριτικός θεάτρου.

 

«Μια τρελή κωμωδία ή φάρσα ή παραμύθι ή παραβολή ή ένα παιχνίδι για τέσσερις ηθοποιούς και όσους θεατές θέλουν να παίξουν μαζί τους, σε τρεις εικόνες και τρεις εκδοχές για το τέλος», όπως χαρακτηρίζει το έργο του ο ίδιος ο Ιάκωβος Καμπανέλλης, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Πολυχρονοπούλου.

Σε συνεργασία με το Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης της Νάξου *

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Ελληνικού Θεατρικού Έργου του 21ου Αιώνα Λεία Βιτάλη και το Θέατρο «Έαρ Βικτώρια» (εταιρεία θεάτρου Ωκέα~Ίρις), το οποίο στεγάζει και οργανώνει τις παραστάσεις του Φεστιβάλ, με χαρά ανακοινώνουν το μεγάλο αφιέρωμα του Φεστιβάλ στον πατέρα του σύγχρονου Ελληνικού θεάτρου, Ιάκωβο Καμπανέλλη, με τακτικές ομιλίες και προβολές για τη ζωή και το έργο του και την παράσταση του σχεδόν άγνωστου έργου του «Ο Γορίλας και η Ορτανσία», σε σκηνοθεσία Κατερίνας Πολυχρονοπούλου, που κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 21.00.

Σημείωμα για το έργο
Ο κύριος Καθηγητής, που έχει παντρευτεί την υπάκουη και πλούσια Μαίρη, αγοράζει από τον ζωολογικό κήπο έναν ολόγυμνο γορίλα, για τα πειράματά του. Συμπεριφέρεται απέναντί του σα να είναι κανονικός άνθρωπος που καταλαβαίνει τα πάντα. Και δεν τα πάει άσχημα. Τον βαφτίζει Αδάμ.

Στο μεγαλοαστικό σπίτι του έχει στήσει ένα εργαστήριο για τα πειράματα και τις μελέτες του. Έχει επίσης και έναν υπηρέτη, τον Φίλιππο, κάποτε βοηθό του στην επιστημονική έρευνα. Η Μαίρη αποκτά μια περίεργη οικειότητα με τον Γορίλα, την οποία ο Καθηγητής δεν βλέπει με καλό μάτι. Ο Γορίλας αρχίζει να υιοθετεί την ανθρώπινη συμπεριφορά και ανατρέπει τις ήδη ευαίσθητες ισορροπίες.

Μουσική – Σχεδιασμός ήχου: Σταύρος Τσουμάνης
Κινησιολογία: Αναστασία Γεωργαλά
Trailer: gcldp Γιώργος Συμεωνίδης, Άρτεμις Σταθάκου
Βοηθός σκηνοθέτη: Δανάη Πολυχρονοπούλου
Ειδικές κατασκευές: Κατερίνα Χατζοπούλου