Ο λαουτιέρης της αγάπης

Αρχείο Παίχτηκε από 05/11/2017 έως 19/11/2017
στο Άλικο
Διάρκεια: 60'
Κείμενο: Μαρία Παπαμιχαήλ
Ερμηνεύουν: Καίτη Κουλλιά
Παίζουν μουσική: Ηλίας Μαρκαντώνης: λαούτο-κλαρίνο-τραγούδι, Γεωργία Μαρίνη: βιολί

Περιγραφή

Η Καίτη Κουλλιά μαζί με τους συνεργάτες της παρουσιάζουν μια διαδραστική μουσικοθεατρική παράσταση για παιδιά βασισμένη στα έθιμα και τις μουσικές του τόπου μας. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4-9 ετών με στόχο την προσέγγιση στο λαϊκό πολιτισμό μέσα από τη μουσική, το λόγο, την κίνηση και το παιχνίδι, με τρόπο ευχάριστο και δημιουργικό.

Περισσότερα

Η Καίτη Κουλλιά παρουσιάζει μια διαδραστική μουσικοθεατρική παράσταση για παιδιά.

...τα μάτια κλείσετε και ονειρευτείτε, 

το παραμύθι κάμετε, γλυκό τραγούδι!...

Τα παραδοσιακά μας τραγούδια είναι ο πιο φυσικός τρόπος διδασκαλίας της μουσικής στα μικρά παιδιά. Προσφέρουν μεγάλη ευχαρίστηση και τα βοηθούν να νιώθουν πιο απελευθερωμένα. Μέσα από τους μουσικούς δρόμους, τα παιχνίδια, τα λαϊκά δρώμενα, η μουσική έρχεται με μια νέα πρόκληση-πρόταση να διεγείρει το ενδιαφέρον και τη φαντασία των παιδιών.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ

Ένας λαουτιέρης, ο Νικολιός, μπαίνει σε μπελάδες όταν η κοπέλα που αγαπά τον κατηγορεί πως έκλεψε τη σοφή της σβούρα.

Έτσι ξεκινά ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτειες και αγωνίες προκειμένου όχι μόνο να βρει τη σβούρα της αγαπημένης του, αλλά και να ανακαλύψει τελικά εκείνον που άδικα τον κατηγόρησε.

Στο τέλος η αλήθεια θα λάμψει κι όσοι αρχικά φαίνονται το άδικο να υπηρετούν, δίπλα στον ήρωα θα σταθούν!

 

Καίτη Κουλλιά | Βιογραφικό

Η Καίτη Κουλλιά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κάλυμνο. Σπούδασε νηπιαγωγός στο Παιδαγωγικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από τα πρώτα χρόνια διαμονής της στην Αθήνα εντάχθηκε στο μουσικό τμήμα του Πανεπιστημίου και συμμετείχε σε αρκετές μουσικές παραστάσεις όπου διακρίθηκε και τιμήθηκε με υποτροφία.

Ακολουθούν συνεργασίες με τους Γιάννη Βόγλη σε μουσικό-θεατρικές παραστάσεις, Μαρίζα Κωχ, Χρόνη Αηδονίδη, Γιώργο Νταλάρα, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Παντελή Θαλασσινό, Χρήστο Τσιαμούλη, Ορφέα Περίδη, Δήμητρα Γαλάνη, Γλυκερία, κ.α σε εμφανίσεις και συναυλίες σε Ελλάδα, Κύπρο, Γερμανία, Γαλλία, Βέλγιο, Ουκρανία, Ηνωμένες Πολιτείες και Αυστραλία.

Από το 2012 -2014 συνεργάζεται με την ορχήστρα Μίκη Θεοδωράκη. Το 2001 τιμήθηκε με το 3ο βραβείο στο φεστιβάλ Παραδοσιακής μουσικής από όλο τον κόσμο στη Σαμαρκάνδη του Ουζμπεκιστάν. Από το 2004 φοιτά στο Εθνικό Ωδείο, στη Σχολή του Σύγχρονου Ελληνικού Τραγουδιού. Επίσης, συμμετείχε σε παραστάσεις στο θέατρο Ηρώδου του Αττικού, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Έχει στο ενεργητικό της 7 προσωπικούς δίσκους, εκ των οποίων οι 2 αναφέρονται σε τραγούδια του αιγαίου, καθώς και πολλές συμμετοχές σε παραγωγές άλλων δημιουργών. Συμμετέχει σε παιδικές μουσικοθεατρικές παραστάσεις όπως τα ''Τραγούδια απ’ το Βυθό'' που έχει χαρακτηριστεί ως εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Υπουργείο Παιδείας.

Τον Απρίλιο του 2015 συμμετέχει στο παιδικό έργο του Γιώργου Φραντζολά ''Εκδρομή με τον Αίσωπο'' στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε σκηνοθεσία Κώστα Φλοκατούλα.

Παράλληλα παρουσιάζει σε παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία τις μουσικοθεατρικές παραστάσεις, ''Μουσική Ροδιά'' και ''Ο Λαουτιέρης της Αγάπης''.