Ο Μικρός Πρίγκιπας

Συγγραφέας: Antoine de Saint Exupéry
Διασκευή: Γεννατά Ηλέκτρα
Σκηνοθέτης: Γεννατά Ηλέκτρα
Ερμηνεύουν: Γιακουμή Βίκυ,Νικολάκη Άρτεμις,Νότη Ηρώ,Τσουκαλά Αλίκη,Φλεμοτόμου Ιωάννα

Περιγραφή

Η Ανώτερη Δραματική Σχολή ΠΕΤΡΑΣ του Δήμου Πετρούπολης ως μέρος της εκπαίδευσης των σπουδαστών της ανεβάζει στη Θεατρική της Σκηνή ολοκληρωμένες θεατρικές παραστάσεις για το κοινό, με ελεύθερη είσοδο.

Περισσότερα

O Μικρός Πρίγκιπας του Antoine de Saint Exupery, είναι ένα λογοτεχνικό έργο με συμβολικό - αλληγορικό χαρακτήρα. Αναφέρεται σ’ έναν φανταστικό κόσμο, όπου ο ήρωας, ο Μικρός Πρίγκιπας, αναζητά απαντήσεις στα ερωτήματα που τον απασχολούν. Μαθαίνει για τη ματαιοδοξία, την αγάπη, τη φιλία, την απληστία, την εμπιστοσύνη, τον θάνατο, την υπομονή, τη μοναξιά… Ο συγγραφέας αφιερώνει το έργο του σε όλους τους μεγάλους, για να τους θυμίσει ότι κάποτε υπήρξαν κι αυτοί παιδιά και δεν πρέπει να το ξεχνούν αυτό, γιατί έτσι χάνουν την παιδική τους αθωότητα, την αγνότητα και το νόημα της ζωής. Εμείς, προσπαθώντας να διατηρήσουμε τη δική μας αθωότητα και την παιδικότητά μας, περιπλανηθήκαμε μαζί του για να θυμηθούμε ξεχασμένα συναισθήματα. Ταξιδέψαμε κι ας ξέραμε «πόσο παράξενοι είναι οι μεγάλοι».

Ο Μικρός Πρίγκιπας δεν είναι από τη Γη. Είναι από τον πλανήτη 612, έναν αστεροειδή που έχει το μέγεθος ενός σπιτιού και τον ανακάλυψε ένας Τούρκος αστρονόμος. Εκεί, έχει μόνο ένα λουλούδι και τρία ηφαίστεια. Επειδή νιώθει μοναξιά, φεύγει και ταξιδεύει για να γνωρίσει τον κόσμο και τους ανθρώπους με οδηγό ένα κοπάδι αποδημητικά πουλιά. Πριν φτάσει στη Γη, περνάει από 6 πλανήτες και γνωρίζει πολλούς ανθρώπους. Ένας βασιλιάς, μια ματαιόδοξη, ένας μεθυσμένος, ένας έμπορος, ένας γεωγράφος, ένας επιχειρηματίας, αλλά και… ένα λουλούδι, μια αλεπού κι ένα φίδι θα του δώσουν τις απαντήσεις σε όλα όσα του είναι άγνωστα. Θα μάθει για τη βιασύνη, τα τουφέκια, την υπομονή, την ομορφιά, τα αγκάθια, τους δεσμούς, την ελπίδα, τη μοναξιά, τη φιλία, την ευθύνη, τη φροντίδα ... Θα επιστρέψει στον πλανήτη του για να φροντίσει το λουλούδι του, γιατί τώρα νιώθει υπεύθυνος γι’ αυτό!

«Γυρεύω ν’ ανακαλύψω φίλους και τον κόσμο»…

«Μόνο με την καρδιά βλέπεις καλά» …

«Θα είσαι υπεύθυνος για κείνο που έχεις ημερώσει»…

«Οι φίλοι δεν αγοράζονται»…

«Τα αγκάθια, τα βγάζουν τα λουλούδια, από την κακία τους»

«Κι ανάμεσα στους ανθρώπους νιώθεις μοναξιά»…

«Εφήμερο είναι ό, τι κινδυνεύει να χαθεί γρήγορα»…

«Κινδυνεύεις να κλάψεις αν αφεθείς να σε ημερώσουν»…

Ηλέκτρα Γεννατά.

Για Δημοτικά και Γυμνάσια κατόπιν συνεννοήσεως